Napi terror 04.23.

2019. 04. 23. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A szaúd-arábiai belügyminiszter közlése szerint az országban 37 embert végeztek ki terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények miatt – jelentette a szaúdi állami média kedden.
  • Újabb merényletek lehetségesek, miután több szélsőséges továbbra is szökésben van – figyelmeztetett a Srí Lanka-i kormányfő.
  • A húsvétvasárnapi Srí Lanka-i összehangolt merényleteket bosszúból követték el a christchurchi mecsetekben elkövetett március 15-i tömegmészárlásért – jelentette ki kedden a Srí Lanka-i védelmi miniszter helyettese a nyomozás eddigi eredményei alapján.
  • Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett kedden a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadások elkövetőjeként – jelentette a szervezet Aamák nevű „hírügynöksége”.
  • Már negyven gyanúsítottat vettek őrizetbe a Srí Lanka-i hatóságok a vasárnapi robbantássorozattal összefüggésben – közölték hivatalos források kedden.
  • Szakértők szerint érthetetlen, hogy a Srí Lanka-i titkosszolgálat miért nem reagált az amerikai és indiai jelzésekre, amelyek egy lehetséges terrortámadásra figyelmeztettek.
  • Bejelentette az ország biztonsági testületeinek az átszervezését kedden Maithripala Sziriszena Srí Lanka-i államfő, miután a hírszerzés kudarcot vallott a húsvét vasárnapján legalább 321 ember életét kioltó merényletsorozat kapcsán.
  • Rövid időn belül vádemeléssel zárul a terrorizmussal gyanúsított Hasszán F. elleni nyomozás. Az Iszlám Állam hóhéraként azonosított szír férfi legalább húsz ember haláláért lehet felelős, 2016-ban lépett Görögország területére, ahol migránskártyát, majd menedékjogot kapott, az uniós tagországok közötti szabad mozgásra jogosító papírokkal.
  • Az „új IRA” nevű szakadár britellenes katolikus militáns csoport jelentkezett egy az északír sajtónak eljuttatott levélben a Londonderryben csütörtök éjszaka történt lövöldözés elkövetőjeként, amiben meggyilkoltak egy fiatal újságírónőt – közölték hírügynökségek keddre virradóra.
  • Az Iszlám Állam terrorszevezet egy észak-kaukázusi titkos sejtének leleplezéséről számolt be kedden az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közösségi kapcsolatok osztálya.
  • Fotó: MTI

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.