Natanzi nukleáris létesítmény: komoly károk a tűzeset után

Az iráni atomenergia-ügynökség szóvivője tudatta, hogy az anyagi kár ugyan jelentős, de a tűznek nincs áldozata.

Forrás: MTI2020. 07. 05. 21:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős károkat okozott a natanzi nukleáris létesítményben az a tűz, amely csütörtökön ütött ki a központban, és ez a fejlettebb urándúsító centrifugák fejlesztésére is hatással lehet – közölte vasárnap az iráni atomenergia-ügynökség.

Behrúz Kamalvandi, a szervezet szóvivője elmondta, hogy Irán a sérült épületet nagyobbra és korszerűbbre cseréli. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. A Reuters hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó iráni források szerint a legvalószínűbb az, hogy kibertámadás. Az iráni hatóságok egyelőre csak annyit közöltek, kiderítették, hogy mi okozta a balesetet, de csak később hozzák nyilvánosságra, hogy szerintük mi történt.

Kamalvandi tudatta, hogy az anyagi kár ugyan jelentős, de a tűznek nincs áldozata.

A natanzi urándúsító központ nagy része a föld alatt található, és egyike azoknak a létesítményeknek, amelyeket a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség ellenőriz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.