Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 10., hétfő, Ármin, Pálma napja
HÍR TV – BAYER SHOWA műanyag identitás buboréka.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/nem-csokken-a-migracios-teher-olaszorszagon-9745184/

Nem csökken a migrációs teher Olaszországon

Nem csökken a migrációs teher az olasz szigeteken, az illegális bevándorlókat a Földközi-tenger felől Olaszországba szállító civil hajók egymást követték az elmúlt napokban.

Csak az elmúlt hétvégén nyolcszáz illegális bevándorló érkezett Lampedusa szigetére.

A tendencia a kedvező időjárás miatt nagy valószínűséggel folytatódik. A sziget migránsközpontja az összeomlás szélére került, komoly kihívás elé állítja az egészségügyi és biztonsági szerveket az illegálisan érkezett tömeg ellenőrzése és elhelyezése.

Múlt csütörtök óta folyamatosak a mentési munkálatok és a partok fokozott ellenőrzése

– számolnak be a parti őrség munkatársai a megnövekedett nyomásról. A Földközi-tenger migrációs útvonala – minden veszély ellenére – tehát újra forgalmas folyosóvá vált. Múlt péntek éjszaka 682-en érkeztek pár óra leforgása alatt, szombaton további kikötéseket regisztráltak a hatóságok. A Ocean Viking nevű civil hajó fedélzetén 236 bevándorlóval a szicíliai Augustában kapott kikötési engedélyt. Ugyancsak Olaszország irányába halad a Sea-Watch 4 nevű civil hajó, amely megkapta az engedélyt, hogy Trapani kikötőjében partra tehesse a fedélzetén lévő 455 bevándorlót. A kétszázötven fő befogadására alkalmas lampedusai migránsközpont kapujában 723-an várakoztak elhelyezésre a hétvégén. A prefektúra döntése szerint kétszázhatvan személyt a sziget partjainál horgonyzó Allegra turistahajóra szállítottak. További százkilencvenet helyi komphajókon a szicíliai Porto Empedocléba vittek, hogy majd a caltanisettai befogadó központban helyezzék el őket.

Amennyiben hasonló tempóban folytatódik a migrációs hullám, a szicíliai táborok is rövid időn belül megtelnek, és a belügyminisztériumnak további régiók bevonását kell igénybe vennie a bevándorlók elhelyezésére.

Aggodalommal szemlélik a szigetek megszállását a helyiek, a jobbközép politikai csoportok pedig megoldásokat sürgetnek Mario Draghi kormányfőtől.

Nicola Molteni belügyminiszter-helyettes a helyzet mielőbbi orvoslását, nemzeti védelmi stratégia felállítását kéri Draghitól.

„A helyzet tarthatatlan” –

írta Facebook oldalán Matteo Salvini, a Liga elnöke, miután levélben fordult Mario Draghi kormányfőhöz, Roberto Speranza egészségügyi miniszterhez és Luciana Lamorgese belügyminiszterhez, hogy állítsa meg a bevándorlókat, mielőtt még túl késő lesz megtenni azt.

„Az olasz partokhoz érkező migránsáradat veszélybe sodorhatja az olaszok egészségét, biztonságát, valamint semmissé teszi korábbi erőfeszítéseit. Hamisan beszél, aki azt állítja, hogy nincs mit tenni”

– fogalmazott Salvini, majd emlékeztetett, hogy belügyminisztersége idején nyolcvan százalékkal csökkentek az illegális partraszállások, és minimálisra csökkent a tengerben életüket vesztők száma. „A bevándorlás megfékezése politikai elhatározás kérdése” – jelentette ki a volt belügyminiszter, aki a bíróságok előtt kénytelen felelni a migrációs hullámot megfékező szigorú döntései miatt.

 

 

 

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Súlyosabb büntetések

Kesztyűs kézzel bánik a Btk. a pedofilokkal
A közvélekedéssel egybehangzóan kívánják súlyosbítani a büntetéseket.

Egyedülálló feltárás

Páratlan jelentőségű ásatás Abasáron
Riportunkban bemutatjuk a páratlanul értékes, Szűz Máriát ábrázoló márványleletet és Aba Sámuel XI. századi magyar király sírját is.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Poszt-trauma

Összehangolt támadás indult Orbán Viktor ellen
Elkezdődött…

Poszt-trauma

Dzsudzsák nem kampány: téma
A Dzsudzsák-ügy politikai kiforgatása a beteges üldözési mánia iskolapéldája.

Poszt-trauma

Karácsony végérvényesen megbukott
Eddig és ne tovább!

Aktuális

A Real kihagyta a meccslabdát, majdnem megégett a Sevilla ellen
Zidane együttese a saját kezébe vehette volna a sorsát, ehelyett örülhetett a döntetlennek.

Fricz Tamás blogja

Erkölcsi értelemben leírta magát, aki a halált politikai érdekek mentén mérlegeli
Akinek a gyászolók tömege „kihasználatlan kommunikációs lehetőség”, az menthetetlen.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!