Nem véleményezhet nemzeti ügyeket az Európai Bizottság

A V4NA hírügynökség kérdésekkel fordult Věra Jourovához, az Európai Bizottság alelnökéhez.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA2020. 10. 16. 17:19
JOUROVÁ, Vera
Brüsszel, 2020. szeptember 18. Vera Jourová, az Európai Bizottságnak az értékek és átláthatóság ügyében illetékes alelnöke a bizottság rasszizmus elleni akciótervét ismertetõ brüsszeli sajtóértekezleten 2020. szeptember 18-án. MTI/AP pool/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys Forrás: MTI/AP pool/Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A V4NA hírügynökség kérdésekkel fordult Věra Jourovához, az Európai Bizottság alelnökéhez, aki egyben az értékekért és átláthatóságért felelős biztos. A hírügynökség megkérdezte Jourovát, hogy aggasztják-e a Jobbik antiszemita botrányai, és a párt együttműködése más európai pártokkal a jogállamiság kontextusában. Az antiszemitizmus, a rasszizmus vagy a jogállamiság eddig mind olyan témák voltak, amelyekről volt határozott véleménye a bizottságnak.

Ebben az esetben azonban úgy döntöttek, hogy inkább nem kommentálnak.

– A bizottság nemzeti politikai ügyeket nem kommentál – írta Jourová stábja a válaszban.

 

Věra Jourová. Fotó: MTI/AP/Olivier Matthys

A cseh származású politikus szeptember végén a Der Spiegel német lapnak adott interjújában „beteg demokráciának” nevezte a magyarországi helyzetet, ami nagy botrányt kavart. Varga Judit igazságügyi miniszter ezután lemondásra szólította fel Věra Jourovát, mert szerint a kijelentéssel a bizottság alelnöke megsértette Magyarországot és minden magyar embert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.