Németország tavaly többször utasította vissza a bevándorlókat

A német hatóságok 2018-ban mintegy egyharmaddal több embert toloncoltak vissza Algériába, Tunéziába és Marokkóba, mint 2017-ben – közölte a német belügyminisztérium pénteken.

Forrás: MTI2019. 02. 22. 21:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2018-as évre vonatkozó statisztikai adatok szerint az előző évhez képest 34 százalékkal nőtt a Németországból Algériába, Marokkóba és Tunéziába történő kitoloncolások száma.

A német belügyminisztérium által közzétett adatok szerint 2018-ban a három észak-afrikai országba mintegy 1900 embert küldtek vissza Németországból. 2017-ben mintegy 1400 személyt, míg 2016-ben kevesebb mint 400 személyt deportáltak a német hatóságok Tunéziába, Marokkóba és Algériába. A belügyminisztérium hozzátette, hogy a növekedéshez hozzájárult, hogy Németország több országgal kötött együttműködési egyezményt, mely egyszerűbbé teszi azoknak a személyeknek az azonosítását és hazaküldését, akiknek el kell hagyniuk Németországot.

Marokkóval elektronikus formában cserél biometrikus adatokat Németország, ez a lépés is nagyban segíti a célszemélyek azonosítását. A német belügyminisztérium közlése szerint Tunéziával és Algériával is zajlanak egyeztetések a biometrikus eljárással kapcsolatban.

A német szövetségi tanács, a Bundesrat ugyanakkor a múlt héten bizonytalan időre ismét elhalasztotta a döntést arról, hogy biztonságos származási országnak kell-e tekinteni Tunéziát, Marokkót, Algériát, illetve Georgiát. A biztonságos származási országgá minősítés a menekültügyi eljárás gyorsabb lefolytatását és az elutasított menedékkérők gyorsabb kitoloncolást tenné lehetővé ezen országok esetében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.