Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 4., szerda, Domonkos, Dominika napja
HÍR TV - PUBLI CAFEFekete-Győr egy klasszikus Tom & Jerry-figura.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/novak-katalin-a-kulcs-a-csalad-a-munka-es-az-innovacio-9768278/

Novák Katalin: A kulcs a család, a munka és az innováció

Magyarország számára a szociálpolitika elsősorban a családok támogatását jelenti, az ország megerősítését a kormány a családok megerősítésén keresztül igyekszik megvalósítani – jelentette ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter ma a portugáliai Portóban, miután megkezdődött a szociális témákkal foglalkozó európai uniós csúcstalálkozó.

Felkészülés Miniszterelnök úrral a porto-i szociális csúcstalálkozó előtt. Mindjárt kezdünk!

Posted by Novák Katalin on Friday, May 7, 2021

Mindehhez a kulcs a család, a munka és az innováció – tette hozzá a közmédiának nyilatkozva. Novák Katalin elmondta: Magyarország azért képviseli magát erős jelenléttel a csúcstalálkozón, ezért van három miniszter a kormányfő kíséretében, hogy mindezeket minden lehetséges fórumon elmondják. Hangoztatta:

a magyar emberek szempontjából fontos az, hogy megmaradjon a családokat támogató adórendszer, hogy versenyképes maradjon az alacsony adóknak köszönhetően, mint például a társasági adó, és a munkából származó jövedelmek minél nagyobb mértékben a családoknál maradjanak.

A kormány nem szeretne egységes adórendszert Európában, nem szeretné, ha azért kellene növelni az adókat Magyarországon, mert európai szinten ezt találták ki – fogalmazott. Novák Katalin beszámolt arról, hogy a találkozókon fontos téma volt a járványkezelés és az oltási folyamat is.

– Magyarország kiemelkedő eredményeket ért el ebben a folyamatban, és ennek köszönhetően korábban lett képes arra, hogy lassan, fokozatosan újraindulhasson az élet és a gazdaság. Partnereinek beszámolt arról is, hogy Magyarország sikeres volt, amikor úgy döntött, hogy az európai uniós beszerzések mellett alternatív úton keleti vakcinákat is szerez, amelyek biztonságosak.

Dolgozott a magyar delegáció azon is, hogy a kormány minél több országgal kössön olyan megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy az állampolgárok szabadon utazhassanak. A családokért felelős miniszter a csúcsértekezlet előtt találkozott az elnökségi ügyekkel foglalkozó portugál miniszterrel, Mariana Vieira da Silvával is, aki egyebek között arról számolt be, milyen kihívásokat jelent országa számára a demográfia, hiszen folyamatosan csökken a népesség, egyre kevesebb gyermek születik, egyre jelentősebb méretű az idősödés.

Ők most próbálják elindítani otthonteremtési programjukat, és kíváncsiak a magyar tapasztalatokra is ezen a téren.

Novák Katalin beszámolt a csok népszerűségéről, az új otthonfelújítási program elindításáról, továbbá kitértek annak fontosságára, hogy a nők igazi választási szabadságot kapjanak, elhelyezkedhessenek a munkaerőpiacon, ha ezt kívánják, de tudják a gyermekeiket is nevelni. Míg a portugálok inkább a migrációval szeretnék orvosolni demográfiai problémáikat, Magyarország a gyermekvállalási kedv növelésével – emlékeztetett a magyar miniszter.

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

FÉNYŰZÉS A BALOLDALON

Tüttő Kata a milliomosok kedvencét választotta
A világ leggazdagabb embereinek luxushobbija, egy komplett tengeri lovaglás több mint kétszázezer forintba kerül.

KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS GYANÚJA

A NAV előtt a Cseh Katalin körüli botrány
Nem hétköznapi ügy kerekedhet ki az összekapcsolható cégek milliárdokat mozgató történetéből.
Saját pártja kampányának mondott ellent Karácsony Gergely
A főpolgármester nem először igyekszik pánikot kelteni támogatói körében, korábban a keleti vakcinák ellen hergelt.

Poszt-trauma

Amikor a 444.hu rossz helyen keresi a náciveszélyt...
Csupán a helyszínt, a dátumot és a főszereplőket nem sikerült eltalálniuk.

Poszt-trauma

A hátba szúrt főváros: most kergessük el Karácsony Gergelyt!
A főpolgármester számára Budapest egyenlő a nullával.

Poszt-trauma

Kunhalmi Ágnes keményen beszólt Dobrevnek
Ebből baj lesz!

Aktuális

Tovább titkolózik az Európai Bizottság az oltásokról
A folyamatosan az átláthatóságot emlegető Bizottság nem ad információt sem az árakról, sem az oltóanyag-szerződésekről.

Fricz Tamás blogja

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament már politikai ellenfélként lép fel velünk (és a lengyelekkel) szemben
Szerintük Magyarország immáron nem felel meg az állítólagos európai uniós alapértékeknek, tehát nem maradt más hátra, mint hogy kiszorítsák a „klubból” hazánkat.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!