Önvezető autó szenvedett halálos balesetet

Két férfi meghalt, mikor a robotpilóta módban közlekedő Tesla fának ütközött.

MTI
2021. 04. 19. 9:50
null
Littleton, 2020. szeptember 1. A 2020. szeptember 1-jn kzreadott kpen a Tesla elektromos autkat gyrt amerikai nagyvllalat logja egy j Tesla Model X szemlyautn a coloradi Littleton egyik autkereskedsben februr 2-n. Az amerikai tzsdefelgyelethez eljuttatott krelmben a cg kzlte, hogy tz nagy rtkpaprkeresked cgen keresztl valamivel tbb mint tzmilli rszvnyt rtkestene. MTI/AP/David Zalubowski Fotó: David Zalubowski Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két férfi meghalt azt követően, hogy az egyesült államokbeli Houston északi részén fának ütközött egy elektromos önvezető Tesla autó – közölték a hatóságok. A Tesla vállalat elektromos autója vélhetően robotpilóta üzemmódban haladt.

– A vezetőülésben nem ült senki

– mondta Texas állam Harris megyei rendőrőrsének az őrmestere. Cinthya Umanzor a The Wall Street Journal című lap online változatának nyilatkozva beszámolt arról, hogy a két áldozat 1962-ben és 1951-ben született. Az egyik férfi az első utasülésen ült, míg a másik a Tesla hátsó ülésén. A jármű éjszaka nagy sebességgel haladt egy kanyarban, mielőtt egy fának ütközött. – Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a jármű volánjánál nem ült senki. Majdnem 99,9 százalékban biztosak vagyunk benne – tette hozzá a rendőr.

A Tesla és a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére. A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az első utasoldali légzsák kioldott-e – derült ki a jelentésből.

A személygépkocsik és a teherautók önvezető képessége egy generáció óta a legjelentősebb változás a járműtechnológiában. A Tesla és más autógyártók hatalmas profitot látnak a sofőr nélküli vezetésben, ha sikerül leküzdeniük a biztonsági és szabályozási akadályokat. Az amerikai kormány most kezdi el azt a folyamatot, amely új biztonsági szabályokat és szabványokat hozhat a közlekedésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.