Pozitív lett Jair Bolsonaro brazil elnök koronavírustesztje

Ismét tesztelték Jair Bolsonaro brazil elnököt hétfőn az új koronavírusra, miután helyi sajtójelentések szerint az akár súlyos tüdőgyulladással is járó Covid–19 betegséghez hasonló tünetei voltak. A teszt eredménye pozitív lett.

Forrás: MTI, bbc.com2020. 07. 07. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teszt eredményét saját maga hozta nyilvánosságra.

– Éppen most tudtam meg, hogy pozitív lett a teszt eredménye – jelentette ki több televíziós csatornának adott interjújában a 65 éves államfő.

– Harmincnyolc fokos lázam volt, de a tüdőm tiszta. Az orvosok hidroxiklorokinnal és azitromicinnel (antibiotikum) kezeltek, amitől jobban éreztem magam. Tökéletesen jól vagyok – tette hozzá Bolsonaro kedden.

Kijelentette, hogy ezentúl lehetőség szerint videokonferenciák segítségével dolgozik.

Csak „kisebb influenzának” titulálta a betegséget

A CNN Brasil helyi hírtelevízió és az Estado de S.Paulo hírlap jelentette korábban, hogy az elnöknél a kórra jellemző tünetek léptek fel, többek között belázasodott.

Jair Bolsonaro brazil elnök kezdettől fogva megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát, „kisebb influenzának” titulálta a betegséget. Azzal vádolta a szövetségi államok kormányait, amelyek kijárási korlátozásokat léptettek életbe, hogy hatalmának megingatása érdekében nagyítják fel a fertőzések és a halálesetek számát. Szerinte a gazdasági válság miatt többen halnak majd meg, mint a járványban.

A hétvégén több tömegrendezvényen is részt vett, többek között az amerikai nagykövettel is találkozott a július 4-i amerikai függetlenség napi ünnepség alkalmából.

A brazil elnökön korábban már három alkalommal végeztek koronavírus-tesztet. A negyedik teszt előtt több tünetet is észlelt magán, ezek közül a magas láz volt a leginkább árulkodó.

Latin-Amerika legnagyobb, mintegy 210 millió lakosú országában eddig 1 623 284 fertőzöttet és 65 487 halálesetet regisztráltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.