Putyin: Orbán Viktor kiemelkedik az európai vezetők közül

Orbán Viktorról beszélt elismerően Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki szerint a magyar miniszterelnök bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető. „Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül” – mondta Orbán Viktorról Vlagyimir Putyin. Az orosz politikust Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője idézte az orosz állami televízió Rosszija 1 csatornájának adott nyilatkozatában.

Forrás: PESTISRÁCOK.HU2019. 11. 04. 15:24
ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir
Budapest, 2019. október 30. Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyinnak nagyon szimpatikus Orbán Viktor – jelentette ki Peszkov, aki azt is kiemelte, hogy az orosz államfő szerint a magyar kormányfő olyan bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető, aki képes önálló értékítéletre is.

Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül – idézte Putyin véleményét Peszkov.

Figyelemre méltó, hogyan kezeli Orbán Viktor az orosz-magyar energiaügyi kapcsolatokat. Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat. A magyarok pragmatikusan vásárolnak, és már fel is töltötték valamennyi föld alatti tározójukat – hangsúlyozta Dmitrij Peszkov.

Ismert, Vlagyimir Putyin a múlt héten tárgyalt Orbán Viktorral Budapesten, nagyon fontos ipari együttműködési megállapodásokat kötöttek, az energiaszállítás kereteit 2025-ig rögzítették – írja a Pesti Srácok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.