Soros-elvek Soros-pénzből, Soros-célok érdekében

A tőzsdemilliárdos által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok az élet minden területére behatolnak.

Forrás: Tűzfalcsoport2020. 06. 12. 12:24
null
A milliárdos egyenlőségjelet tesz a nyílt társadalom és a demokrácia közé Fotó: YouTube

A tőzsdemilliárdos által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok az élet minden területére behatolnak.

A milliárdos Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) a modern történelem egyik legszövevényesebb társaságai, amelyek az élet minden területére behatolnak. Mi több, az elmúlt időszakban társadalmi felhatalmazás nélküli politikai szereplőkké váltak az Egyesült Államoktól Magyarországon keresztül a Balkánig. Nem rejtik véka alá, hogy fő céljukként vibráló és befogadó demokráciákat építsenek ki szerte a világban. Természetesen mindezt a Soros-elvek alapján, Soros-pénzből, a Soros-célok érdekében – írja legfrissebb cikkében a Tűzfalcsoport Blogstar oldal.

A Soros-hálózat mindenhol jelen van

A Soros György által alapított szervezet több mint 40 éve működik, és már több mint 120 országban támogat több ezer projektet évente. Tulajdonképpen egy nemzeteken, országokon átnyúló szervezetről beszélünk, amely platformot is jelent a különböző szervezeteknek, hogy aktívan befolyásolhassák a mindennapokat. Véleményük szerint független egyéneket és szervezetek támogatnak, de mindenki számára világos, hogy a „független” valójában a Soros-dogmákat jelenti. Ennek legjelentősebb biztosítéka, hogy a szervezet elnöke mindmáig maga Soros György és fia, Alexander Soros.

Nem meglepő módon a Nyílt Társadalmi Alapítványok a világ legnagyobb humanitárius magántársaságává nőtte ki magát, amely elviekben az emberi jogokért küzd az élet minden területén. Az alapítása óta összesen több mint 15 milliárd dollárt, mai árfolyamon 4500 milliárd (!) forintot költött céljai elérése érdekében. A hatalmas mennyiségű pénzt olyan területeken osztotta szét, mint pl. a demokratikus gyakorlat, gazdasági méltányosság és igazságszolgáltatás, igazságügyi reform és alapjogok, emberi jogok, sajtó, felsőoktatás stb. Nem meglepő módon mindannyiunknak számtalan példa juthat eszébe az ezeken a területeken vívott harcokra Magyarország és Soros György katonái között.

A Soros-hálózat működése

Évente több ezer olyan projektet támogatnak, amely a hálózat céljaival megegyező tevékenységeket visz, mint pl. az igazságszolgáltatás megreformálása, átláthatóság vagy a nyílt viták a társadalmat éppen érintő témákban. Elég a mostani amerikai zavargásokra gondolni, ahol több hír terjed arról, hogy Soros aktívan támogatta a zendülő szervezeteket. Az egyik ilyen szervezet a Black Lives Matter, amely egyik fő szervezője a napokban kirobbant tüntetéshullámnak Minneapolisban. Ráadásul egy olyan emberről, aki nyíltan támadja Trump amerikai elnök politikáját, nem lehetetlen elképzelni, hogy még ilyen háború közeli eszközöket is képes bevetni, hogy elősegítse a demokraták térnyerését, egy esetleges államcsínytől sem megijedve.

Európában is tapasztalunk hasonló nyílt politikai beavatkozást, hisz ahol gyengébb és megengedőbb kormányokkal kerülnek kapcsolatba, nyíltan szerepet vállalnak és aktívan befolyásolják az országokat. Brüsszelben a Nyílt Társdalom Európai Politikai Intézetén keresztül folyamatosan jelen vannak az európai döntéshozatal minden egyes szintjén egészen európai parlamenti képviselőkig, illetve az Európai Bizottság egyes biztosáig. Ilyenkor juthatnak eszünkbe azok a képsorok, amikor Soros Györgyöt Brüsszelben az Európai Bizottság exelnöke keblére szorította és csókolgatta. Nem véletlenül követett minden ilyen eseményt jelentős intézkedéscsomag az európai politikában.

A hálózat több mint 120 országban tevékenykedik, a legtöbb helyen saját irodákat fenntartva és a legkülönbözőbb méretű sejteket (egyéneket, civil szervezeteket stb.) támogatva. Az itt dolgozók olyan elvkatonák, akik a legnehezebb körülmények és társadalmi elutasítás mellett is harcedzetten állják a sarat, bízva a hálózat támogatásában. A hálózat alapjait a különböző alapítványok (több mint 20) és programok (16 tematikus és 7 földrajzi) teszik ki, melyeket külön-külön bizottságok irányítanak. A bizottságokat a Hálózati Tanácsadó Testület irányítja, összehangolva a tevékenységeiket és a kitűzött célokhoz használatos eszközöket. A stratégiát és a végső nagyívű döntéseket a vezető bizottság hoz meg, amelynek még ma is Soros György az elnöke.

A Soros-hálózat pénzmozgásai

Az évtizedek során felgyülemlett több mint 15 milliárd dollárból majdnem a világ minden szegletébe jutott. Az USA-ba irányítják a pénzek több mint ötödét olyan projektekre, mint a faji megkülönböztetés, a migráció elősegítése vagy a gazdasági, illetve politikai egyenlőtlenségek leküzdése. Ez utóbbi kapcsán érdemes megjegyezni, hogy mióta Donald Trump hatalmon van, éveente közel harmadával növelték az elkölthető pénz összegét. Újabb bizonyítéka lehet annak, hogy a Soros Trump elleni kirohanásai nemcsak a sajtóban, hanem tettekben is megmutatkoznak.

Ahogy korábban már említettem, a Soros-hálózat nem hagyja figyelmen kívül Európát sem, éves szinten közel 100 millió dollárral támogatja a még befogadóbb (értsd migránsokat Európába) és demokratikusabb (értsd balliberális) Európa-víziót. A kezdetektől, a 2015-ös migránsválság egyik fő támogatójaként a Soros-szervezetek aktívan részt vesznek Európa népességének homogenizálásában. Megragadnak minden politikai, gazdasági és jogi eszközt, hogy elősegítsék az illegális migránsok Európába való telepítését, nem mellőzve a kormányok munkájának megnehezítését sem. Ahogy korábban láttuk, Soros emberei Brüsszelben jelentős munkát végeznek, és képesek befolyásolni az európai politikát. Emellett minden olyan országban, köztük Magyarországon, ahol nem az általuk képviselt liberális demokrácia nyert teret, jelentős támogatásban részesítik azokat az (ál)civil szervezeteket és politikai pártokat, amelyek behódolnak.

Afrikát, ahol Soros György anno megkezdte filantropikus tevékenységeit, ma is figyelemmel követik és a költségvetés több mint 10 százalékát olyan projektekre költik, amelyek az általuk elképzelt demokráciát alapozza meg az egyes országokban. Észak-Afrikában és a közel-keleti országokban a migránsválság után élénkült meg a tevékenységük, azóta is évente több mint 10 százalékkal növelik a folyósítandó pénzeket. Egyik fő tevékenységük a régióban a szíriai menekültek támogatása, és bármilyen eszközt bevetve Európába juttatásuk. Izraelben pedig oktatási intézményt alapítottak, kivált azzal a céllal, hogy elősegítsék a kritikus gondolkodást, egy bújtatott, a jelenlegi kormánnyal szembenálló filozófiát megalapozva.

A kommunizmus bedőlését követően Eurázsiában és Ázsiában is aktívan kifejtik tevékenységüket, nyíltan beavatkozva a törékeny politikai rendszerek kialakításába. Ékes példája ennek Ukrajnában a Nemzeti Antikorrupciós Intézet megalapítása vagy más környező országokban a különböző transzparenciát elősegítő programok. Elvekben jól hangzanak ezek az intézkedések, de a valóságban kitűnő alkalom arra, hogy a Soros-hálózat emberei a frontvonalban beavatkozhassanak a politikai életbe. Ebben a régióban is aktívan elősegítik a jobb megélhetést kereső migránsok mozgását Ázsiából az Arab-öbölbe, Kelet-Ázsiába vagy éppen Európába.

A Soros-hálózat rabszolgái

Soros György egyedülálló módon egy tökéletesen, pókhálószerűen működő szervezetet épített fel a 40 év során. Idős kora ellenére ma is aktívan bekapcsolódik a Nyílt Társadalom Alapítványok munkájába. Pénzügyi spekulációból eredő profitját korlátlanul önti a programokba, hogy önös céljait elérje: terjessze a nyitott és liberális gondolkodást, destabilizáljon kormányokat és valószínűleg még több pénzt és hatalmat szerezzen magának. Minden felelős kormánynak óvatosnak kell lennie, és nem szabad a szirénhangoknak bedőlnie, különben könnyen olyan helyzetben találhatja magát, hogy csak bábbá válik, elveszítve az irányítást. A történelem során sokan megtapasztalhatták, hogy az esetleges jó cselekedet mögött mindig megbújt valami alattomos hátsó szándék, egy új társadalmi rend kialakítása, amivel csak a Soros-hálózat rabszolgájává váltak – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.