Százmilliárdokkal finanszírozna „civileket” az EU

Az uniós költségvetés a következő hét évben csaknem 841 millió eurót, azaz mintegy 290 milliárd forintot osztana szét civil szervezetek között. Az elmúlt időszakban EU-s támogatások jelentős részét kapták olyan civil szervezetként bejegyzett politikai szervezetek, amelyek nyíltan balliberális értékeket képviselnek.

Magyar Nemzet
Forrás: M12020. 08. 03. 11:10
null
Tucatnyi „jogvédő” szerveződés tartott tüntetéseket Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az elmúlt hétéves költségvetést nézzük, akkor rendre olyan civil szervezetek kapták a támogatásokat – akár pályázaton keresztül, akár közvetlen forrásból –, amelyek politikai kérdésekkel foglalkoznak – mondta Nagy Ervin, a XXI. Század elemzője az M1 Ma reggel című műsorában.

Az elmúlt évek alapján a tapasztalat rendre az, hogy a támogatásokat úgy csoportosították, hogy azokat a politikai irodákat támogatják, amelyek civil szervezetként vannak bejelentve, de indirekt befolyással élnek egy-egy tagállamban a politikára nézve.

Politikai döntés következménye az, hogy ki kap a költségvetési pénzből. Hiszen, sokszor

olyan pályázatokat írnak ki, amelyek eleve kizárják a konzervatív, keresztény vagy más egyéb értékek mentén gondolkodó valódi civil szerveteket

– hívta fel a figyelmet.

Hozzátette, a korábbi években a támogatások jelentős hányada olyan, civil szervezetként bejegyzett politikai szereplőkhöz áramlott, amelyek az egyes tagállamokban, így Magyarországon is nyíltan balliberális értékeket képviselnek. Mivel ezek az NGO-k, hazánkban és minden olyan országban, ahol nem a balliberális értékeket képviselő kormány került hatalomra, konkrét ellenzéki tevékenységet folytattak.

Sokszor az uniós pénzeket felhasználva civil jogi formák mögé bújva az ellenzéki pártokkal közös tüntetéseket szerveznek, akcióznak,

és van rá példa, hogy politikai közleményeket is jegyeznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.