Százötven méter lépcsőzés Tokióban

Kemény edzéssel felér a kilátó meglátogatása, ami a karantén idején tapasztalt ülőmunka után jót tesz.

2020. 05. 29. 12:00
A general view with Tokyo Tower is pictured in Tokyo
A general view with Tokyo Tower is pictured in Tokyo, Japan March 12, 2020. Fotó: REUTERS/Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány csillapodásával Tokióban újra kinyílt a város egyik nevezetességének számító Tokyo Tower. Az ikonikus épület többek között arról híres, hogy szinte soha nincs bezárva, amióta 62 évvel ezelőtt átadták. Kétszer került rá lakat: 1989-ben a Sóva császár (Hirohito) temetésekor, majd 2011-ben egy hétig nem lehetett látogatni, amikor földrengés és szökőár pusztította Japánt. Épp ezért fogadták a helyiek örömmel, hogy ötven nappal a bezárását követően újra megnyílt a torony, ugyanakkor a vírus terjedését megakadályozandó a lifteket nem engedték használni. A torony valaha Ázsia egyik legmagasabb kilátója volt, így a bátor és edzett látogatóknak 150 méter magasra kellett felmenniük a külső lépcsőkön. Akik feljutottak, azoknak lefelé engedélyezett a lift használata. A 250 méter magas felső kilátóra ugyanakkor csak lifttel lehet feljutni, ide nagyon korlátozott számban engednek fel embereket, egyben hangsúlyozzák, hogy a karantén idején tapasztalt ülőmunka után jót tesz mindenkinek a lépcsőzés.

Tokiói látkép
Fotó: REUTERS/Hannibal Hanschke

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.