Szijjártó Péter: A Gazprom áprilistól elkezdi szállítani a jövő télre szükséges gázt

Megállapodást kötöttünk arról, hogy a Gazprom jövő áprilistól elkezdi szállítani Magyarországra a jövő téli fogyasztás kielégítéséhez szükséges gázt – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: MTI2019. 10. 16. 15:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodást kötöttünk arról, hogy a Gazprom jövő áprilistól elkezdi szállítani Magyarországra a jövő téli fogyasztás kielégítéséhez szükséges gázt – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek, miután szerdán Moszkvában Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával tárgyalt.

„Jelenleg tárgyalunk a mennyiség három milliárd köbméterre történő emeléséről” – mondta.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a történelem folyamán először tele vannak a magyar gáztározók, amelyek kis híján 6,5 milliárd köbméternyi gázt tárolnak. Ez fedezi a szükségleteket a jövő téli időszakig – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.