Szijjártó Péter: A migrációs hullámokat csak fejlesztési támogatásokkal lehet megelőzni

Az Afrikából kiinduló tömeges migrációs hullámokat a jövőben csak úgy lehet megelőzni, ha kellő fejlesztési támogatást biztosítanak az afrikai országoknak, hogy azok helyben tudják tartani lakosaikat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután fogadta Elly Tumwine ugandai belbiztonsági minisztert.

Forrás: MTI2019. 11. 18. 12:04
null
Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető kiemelte: Magyarország a saját adottságainak és képességeinek megfelelően meg is teszi a magáét.

Szijjártó Péter kifejtette: idén egy 5,16 milliárd forintos gazdaságfejlesztési együttműködési programot indítottak Ugandában, ezzel támogatást biztosítanak az afrikai ország biztonságának és gazdaságának fejlesztéséhez. Továbbá magyar cégek kiberbiztonsági központot hoznak létre, kiépítik a biometrikus személyazonosító rendszert és víztisztító művet létesítenek az egyik menekülttáborában – sorolta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja egyértelmű, a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt kell idehozni. Amennyiben az ENSZ és az Európai Bizottság is így tenne, akkor cselekedne helyesen – fogalmazott a külügyminiszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.