Szijjártó Péter: Nekünk Ciprus, Görögország és Törökország is barátunk

Sajnálatos, hogy éleződik a feszültség a Ciprus körüli energiaforrások utáni kutatások miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 14. 10:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az nem jó érzés, ha valakinek a barátai rosszban vannak, s főleg nem jó, ha mindez a nemzetközi politikában fordul elő, márpedig nekünk Ciprus, Görögország és Törökország is barátunk”

– írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebookon. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, különösen sajnálatos, hogy éleződik a feszültség az említett államok között a Ciprus körüli energiaforrások utáni kutatások miatt. „Remélem, hogy végül a józan ész győzedelmeskedik, és a kölcsönös fenyegetőzések és szankciók helyett a párbeszéd jelenti majd az utat a megoldáshoz” – tette hozzá. A külügyminiszter azt írta, telefonon beszélt Mevlüt Cavusoglu török és Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi kollégájával is, és bízik benne, hogy hamarosan dűlőre jutnak majd egymással.

Az nem jó érzés, ha valakinek a barátai rosszban vannak. S főleg nem jó, ha mindez a nemzetközi politikában fordul elő....

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, 13 August 2020

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.