Szijjártó Péter: Újabb sportlétesítmények fognak épülni a Kárpát-medencében

Újabb pályák, akadémiák, csarnokok fognak épülni a Kárpát-medencében a határon túli területeken is – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az erdélyi Nyárádszeredában, a település magyar kormánytámogatással megvalósult műfüves labdarúgó-pályájának ünnepélyes átadásán.

Forrás: MTI2019. 03. 14. 18:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az avatóünnepségen elmondott beszédében a politikus rámutatott: a magyar sportnemzet, amely büszke az Aranycsapatra, olimpiai, világ- és Európa-bajnokaira, és a jelenre, arra, hogy Budapest Európa sportfővárosa, Magyarország idén pedig négy olimpiai sportág világbajnokságát rendezi meg.

„Sportnemzetből igazi sportoló nemzetté szeretnénk válni. Ezért építünk akadémiákat. Azért, hogy a fiatalok a lehető legjobb körülmények közepette és a szellemi, erkölcsi nevelés minden egyes gyümölcsét élvezve pallérozódhassanak” – mondta Szijjártó Péter.

A 2016-os labdarúgó EB-n elért sikereket és a Kárpát-medence egészét felölelő ünneplést hozva fel példaként rámutatott: a sport, különösen a foci, mindig egységbe kovácsolja a nemzetet.

Valamennyi kárpát-medencei fiatal erőt merített ezekből a sikerekből – tette hozzá.

Arról biztosította a kárpát-medencei fiatalokat, hogy mindig számíthatnak Magyarország támogatására, a kormány kötelességének tartja, hogy gondoskodjon róluk, akár sportról, oktatásról, vagy kultúráról van szó.

Szijjártó Péter elmondta: a magyar kormány nagyra becsüli a Székely Labdarúgó Akadémián zajló munkát.

Tavaly úgy döntött, hogy 170 millió forinttal támogatja a Márton Áron Tehetséggondozó Központ munkáját és 2 milliárd forintot szán az egyesület működésére és további fejlesztésére – közölte.

Szijjártó Péter Tóth Sándorral, Nyárádszereda polgármesterével, Péter Ferenccel, a Maros megyei önkormányzat elnökével, Szondi Zoltánnal, az FK Csíkszereda elnökével és Gabriel Bodescuval, a Román Labdarugó Szövetség (FRF) főtitkár-helyettesével közösen avatta fel a több mint 100 millió forintos beruházásból megvalósult – 250 férőhelyes lelátóval és világítóberendezéssel rendelkező – műfüves nagypályát. Az önkományzat 31 millió forinttal járult hozzá a pálya körüli infrastruktúra kialakításához.

Nyárádszereda – a csíkszeredai fociakadémia egyik alközpontjaként – az erdélyi utánpótlás-nevelés fontos helyszínévé vált, 90 Nyárád-menti gyerek számára teremtve sportolási, fejlődési lehetőséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.