Támadás érte Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető pártközpontját

Forrás: MTI2019. 11. 16. 19:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támadás érte Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető caracasi pártközpontját röviddel a hivatalban lévő Nicolás Maduro elnökkel szembeni nagyszabású szombati tüntetés előtt.

Arcukat eltakaró fegyveresek rontottak az épületbe, amelyből számítógépeket és a biztonsági kamerák felvételeit vitték el – közölték a szemtanúk helyi idő szerint pénteken.

Az önmagát januárban Venezuela ideiglenes elnökévé nyilvánító Guaidó Twitter-oldalán azt írta, hogy a berendezéseket illegális módon kobozta el Maduro diktatúrája, amely így próbálja megfélemlíteni az ellenzéket.

Egyelőre a támadók kiléte ismeretlen. A feketébe öltözött, pisztolyokkal és gépkarabélyokkal felfegyverzett alakok nem viseltek semmiféle jelzést, amely a hadseregre vagy a rendőrségre utalt volna.

Az ellenzék szombatra ismét az utcákra szólította az embereket.

Venezuela történetének egyik legsúlyosabb politikai és gazdasági válságát éli át.

Juan Guaidó ellenzéki vezetőt mintegy ötven ország elismerte Venezuela ideiglenes elnökének, köztük az elsők között az Egyesült Államok. Más országok – például Oroszország és Kína – viszont továbbra is Madurót tartják a latin-amerikai ország törvényes vezetőjének.

Az utóbbi időben ráadásul egyre kevesebben vesznek részt a kormányellenes megmozdulásokon. Az ellenzéki vezető most abban reménykedik, hogy a tüntetéshullámnak új lendületet adhatnak a bolíviai fejlemények, ahol Evo Morales elnök vasárnap lemondani kényszerült a vitatott újraválasztása miatt kirobbanó tömegtüntetések nyomán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.