Téli álomra rendezkedett be három medve egy japán kórházban

Valószínűleg téli álmot aludt három medve, egy nőstény és két bocsa a japán Niigata prefektúra egy kórházának raktárépületében.

Forrás: MTI2019. 12. 09. 22:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn fogták be mindhármukat, sem ember, sem állat nem sérült meg – közölte a helyi hatóság. A felnőtt példány másfél méter, a két kicsi fél méter magas volt. Minami Uonuma város rendőrségét vasárnap reggel értesítették a medvékről. Még aznap megpróbálták kihozni az állatokat a kórházból, de nem jártak sikerrel.

Hétfő reggel rendőrség értesítette a helyi vadásztársaságot, melynek egy tagja nyugtató injeckiót lőtt ki a felnőtt állatra, a két kicsit később hálóval fogták be – írták a helyi lapok.

„Lehetséges, hogy téli álmot aludtak, ám ilyenkor is fel tudnak ébredni bizonyos ingerekre” – mondta el Migucsi Hideo, a Niigatai Egyetem munkatársa, az örvös medvék szakértője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.