Terrorcselekményt akartak elkövetni Moszkva egyik népes helyén

Az FSZB szerint a gyanúsított egy meg nem nevezett nemzetközi terrorszervezet tagja volt.

Forrás: MTI2020. 07. 27. 14:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogási kísérlet közben agyonlőttek a Moszkvával határos Himkiben egy közép-ázsiai férfit, aki arra készült, hogy terrorcselekményt kövessen el az orosz főváros egyik népes helyén – közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB szerint a gyanúsított, aki egy meg nem nevezett nemzetközi terrorszervezet tagja volt, ellenállást tanúsított és tüzet nyitott a rendvédelmi szervek alkalmazottjaira. A helyszínen – egy elhagyatott garázssoron – egy AKSZ–74 U géppisztolyt, három töltött tárat, két F–1 és RGD típusú gránátot találtak nála a hatóságok, a bérelt lakásán pedig tárgyi bizonyítékokat arra, hogy kapcsolatban állt a terroristák képviselőivel Szíriában, és hogy fegyveres támadást készült elkövetni Moszkvában.

A szolgálat nem közölte, hogy a terrorista melyik közép-ázsiai ország állampolgára volt. A tájékoztatás szerint a hatóságok keresik az esetleges bűntársait.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója júliusban közölte, hogy Oroszországban az elmúlt tíz év során csaknem 160, tavaly pedig 43 terrorcselekményt sikerült megakadályozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.