Titokban nősült meg Boris Johnson

A brit miniszterelnöknek ez a harmadik házassága. Ötödik gyermeke tavaly született meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 30. 11:44
General elections in the UK
A választások nagy nyertese, Boris Johnson párja társaságában érkezett meg a Downing street 10-be Fotó: VICKIE FLORES Forrás: MTI/EPA/VICKIE FLORES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egybehangzó vasárnapi brit sajtóértesülések szerint titokban összeházasodott Boris Johnson brit miniszterelnök és Carrie Symonds, akit a kormányfő 2019 decemberében jegyzett el. A két legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap, a The Sun on Sunday és a Mail on Sunday beszámolói szerint az esküvőt tegnap tartották a Westminster-székesegyházban.

A lapok szerint a ceremónia előkészületei fél évig tartottak, de a tervezést olyan titkolózás övezte, hogy

a miniszterelnök és jegyese leendő esküvőjéről még a londoni miniszterelnöki hivatal magas beosztású munkatársai sem tudtak.

Az esküvőn a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásoknak megfelelően csak harminc meghívott vendég vehetett részt, de Boris Johnson és Carrie Symonds nekik is csak a ceremónia előtt hat nappal küldte ki a meghívókat.

Boris Johnson és Carrie Symonds távozik egy londoni szavazóhelyiségből az angliai helyhatósági választásokon május 6-án
Fotó: MTI/AP/Matt Dunham

Az 56 éves Boris Johnson harmadszor nősült meg, 33 esztendős feleségének viszont ez az első házassága. Johnson 1987-ben kötötte meg első házasságát Allegra Mostyn-Owennel, akitől 1993-ban elvált, és még ugyanabban az évben feleségül vette Marina Wheelert, akitől négy gyermeke született. A házaspár 2018-ban különvált, és néhány héttel azelőtt váltak el hivatalosan is, hogy Boris Johnson eljegyezte Carrie Symondst.

Johnson 199 év óta az első olyan brit miniszterelnök, aki hivatali ideje alatt házasságot kötött: legutóbb Robert Banks Jenkinson, azaz Lord Liverpool nősült meg Nagy-Britannia hivatalban lévő miniszterelnökeként 1822-ben.

Boris Johnson és Carrie Symonds a Downing Street 10. előtt 2019-ben
Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores

A Downing Street tavaly február 29-én jelentette be, hogy Johnson néhány héttel korábban eljegyezte élettársát. A pár első közös gyermeke tavaly április 29-én született, és a Wilfred Lawrie Nicholas Johnson nevet kapta. Carrie Symonds annak idején felfedte: a Wilfred névvel Boris Johnson egyik nagyapjáról, a Lawrie keresztnévvel az ő egyik nagypapájáról emlékeztek meg, a Nicholas névvel pedig két orvos, Nick Price és Nick Hart előtt tisztelegtek, mivel „ők mentették meg Boris életét”. Carrie Symonds ezzel arra utalt, hogy Boris Johnson tavaly áprilisban átesett a koronavírus-fertőzésen, egy hétig ápolták a londoni St. Thomas kórházban, és három napig intenzív kezelésre is szorult.

Carrie Symonds volt tegnapi házasságkötéséig az első olyan miniszterelnöki élettárs a modern brit politikatörténetben, aki nem a kormányfő házastársaként élt a Downing Street-i hivatalos rezidencián. Carrie Symonds 2018-tól egy évig a kormányzó brit Konzervatív Párt kommunikációs igazgatója volt, de 2019-ben, amikor Johnsont miniszterelnökké választották, távozott ebből a tisztségből. Jelenleg az Oceana nevű, a tengeri környezet megóvására alakult, nem profitorientált globális szervezet egyik vezető tanácsadója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.