Több mint tizenhatezer migráns tartózkodik a görög égei-tengeri szigeteken

Júniusban ismét meghaladta a tizenhatezer főt a görög égei-tengeri szigeteken létrehozott menekültügyi regisztrációs központokban (hot spot) tartózkodó menedékkérők száma – közölte pénteken a görög bevándorlási minisztérium.

Forrás: MTI2019. 06. 07. 23:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év elején a menekülttáborokban élők száma hozzávetőleg 14 400 főre apadt. A migrációs hullám feltartóztatását célzó, 2016 márciusában kötött EU-török menekültügyi megállapodás ellenére továbbra is érkeznek menedékkérők Törökországból a görög szigetekre.

A görög parti őrség szerint nincs szó menekültáradatról, azonban felhívta a figyelmet, hogy az újonnan érkező illegális bevándorlók száma fokozatosan nő.

Az utóbbi két hétben migránsok százai keltek át Törökországból a görög szigetekre. Különösen a leszboszi és a számoszi menekülttáborok vannak reménytelenül túlzsúfolva, az ott uralkodó rossz állapotokat a menekülteket segítő szervezetek ismételten kifogásolták.

Leszbosz szigetén a 3100 férőhelyes móriai menekülttáborban 5700-an tartózkodnak. A Számoszon található Vathi mellett lévő 650 férőhelyes központban pedig csaknem 3500-an.

A táborok tehermentesítése érdekében az athéni kormány időközönként a szárazföldre szállít onnan embereket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.