Tömegtüntetéseken hangoztatják a tanárok a félelmüket a vírustól

Érdekes visszásság bontakozik ki az Egyesült Államokban: miközben a tanárok azért kampányolnak, hogy a járványveszély miatt szeptemberben ne kezdődjön el az iskola a hagyományos keretek között, addig több esetben ők maguk járnak ki a tömeges tüntetésekre, hogy többek között ezért a célért demonstráljanak. Az amerikai intézmények sorsa még függőben van, a kérdés az embereket is megosztja.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 07. 31. 20:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs egyetértés az amerikaiak között arról, hogy ősszel a gyerekek visszamenjenek-e az iskolába vagy sem. A The Post Millennial cikke szerint az embereket két csoportra lehet osztani a vitában: a baloldali kötődésű emberek nem akarják visszaengedni a gyerekeket az iskolába, mert félnek a koronavírustól, a jobboldaliak viszont támogatnák az iskolák újranyitását ősszel.

A tanárok az előbbi véleményt osztják, szerintük nem szabad ilyen hamar visszaengedni a gyerekeket az iskolába, mert ott újraindulhat a járvány – függetlenül attól, hogy a koronavírus bizonyítottan nem olyan veszélyes a gyerekekre, mint a felnőttekre.

Ami azonban szembetűnő, hogy miközben a tanárok azért kampányolnak, hogy szeptembertől még ne kelljen visszamenni az iskolába a koronavírus veszélye miatt, addig többen közülük tömegesen mennek ki tüntetni. A szélsőséges tüntetőkkel együtt vonulnak az utcán, kiemelve a szólásszabadsághoz való jogukat, és változást követelnek a társadalmi igazságosság jegyében.

A denveri iskolai körzet oktatási testületének vezetője, Tay Anderson például kint van a tüntetéseken, ahol rendkívül sokan vesznek részt. Mindeközben a közösségi médiában arról prédikál, hogy szeptemberben ne nyissanak meg az iskolák, helyette tolják el az időpontot októberre – a véleményét pedig osztják más tanárok is.

Közben a tüntetések által egyik leginkább sújtott Portlandben már egyenesen külön csoportjuk van a tüntető pedagógusoknak, Teachers Against Tyrants (Tanárok a zsarnokok ellen) néven.

Washingtonban pedig a tanárok maguk szerveztek egy megmozdulást, aminek a keretében hullazsákokat helyeztek el az iskolai körzet irodája előtt – ezzel akarták jelezni, hogy szerintük mindannyian meghalnak, ha visszamennek az iskolába szeptemberben. Sokszor egyébként a tüntetések háttérben nemcsak a koronavírustól való félelem áll, hanem az is, hogy a tanárok reformokat akarnak, követeléseket támasztanak.

Az Egyesült Államokban jelenleg már meghaladja a 4,5 milliót a fertőzöttek száma, a halottak száma pedig 150 ezren felül van. A helyzetet csak súlyosbították a Black Lives Matter tömeges tüntetései is. A magas számok miatt nem lehet tudni, mire számíthatnak az emberek ősztől, bár Donald Trump amerikai elnök azon a véleményen van, hogy az iskolákat újra kell nyitni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.