Tragédia egy Jeruzsálem melletti zsinagógában (+videó)

Legalább ketten meghaltak, és 132-en megsebesültek egy felújítás alatt álló zsinagógában, miután összeomlott egy emelvény.

2021. 05. 16. 20:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeomlott egy emelvény a Jeruzsálem melletti Givat Zeév egyik zsinagógájában vasárnap. A The Jerusalem Post című helyi napilap portálja szerint a balesetben legalább ketten meghaltak, és 132-en megsebesültek, amikor összeomlott alattuk az állványzat, amelyen férfiak álltak Givat Zeév újonnan felépített és még nem teljesen befejezett, a karlini haszidokat szolgáló zsinagógájában.

A sérülteket jeruzsálemi kórházakba szállították. A zsinagóga tele volt a Savuót-ünnep kezdetének a közös imádkozásán, az emelvényen az ultraortodox közösség több száz fiatalja állt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.