Trumpot dicséri az amerikai allergológiai intézetigazgató

Anthony Fauci szerint az elnök helyes irányba változtatta meg a járvány kezelését illető retorikáját és politikáját.

Forrás: MTI2020. 07. 24. 22:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anthony Fauci, az amerikai allergológiai és fertőző betegségek országos intézetének igazgatója és a Fehér Ház járványügyi tanácsadó csoportjának tagja pénteken két interjúban is dicsérte Donald Trump amerikai elnököt a járványkezelésért.

Fauci a republikánusokhoz közelálló Fox televíziónak és a liberális The Washington Post című lapnak adott interjúban is kifejtette, hogy az elnök szerinte helyes irányba változtatta meg a járvány kezelését illető retorikáját és politikáját. Mint fogalmazott, számára úgy tűnik, hogy szembesült a valósággal és ennek megfelelően cselekszik.

„Az elnök immár szájmaszkot visel, és úgy gondolom, hogy tényleg nagyon jó irányba haladunk” – fogalmazott a járványügyi szakember a Fox televízióban. A The Washington Postnak pedig azt emelte ki, hogy a héten ismét sajtótájékoztatókat tartanak a Fehér Házban, és ezek hatékonyabbak és nagyobb segítséget nyújtanak, mint a korábbiak, mert szerinte erőteljesebben juttatják el az üzenetet az emberekhez arról, hogy viseljenek szájmaszkot.

A szakember konstruktívnak és jónak minősítette viszonyát az amerikai elnökkel. A sajtóhírek korábban arról szóltak, hogy Trump már nem bízik meg Fauci értékítéletében és tanácsaiban. Ezeket a sajtóhíreket korábban Trump is cáfolta.

Az amerikai elnök több mint két héttel ezelőtt viselt először szájmaszkot, amikor ellátogatott a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházba, és azóta is többször volt rajta védőmaszk. A héten újrakezdődött napi sajtókonferenciáján pedig azt mondta: nincs mit tenni, jobb a maszk viselése, nem szabad kockáztatni.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem és kórház csütörtök este jelentette be, hogy az Egyesült Államokban már több mint négymillió a diagnosztizált fertőzöttek száma. Több tagállamban leállították a gazdasági és társadalmi élet újraindítását, és ismét szigorítottak az óvintézkedéseken. Közben óriási a vita arról, hogy az ősszel újraindítsák-e az iskolákban a személyes megjelenéssel járó oktatást, vagy továbbra is online órákat tartsanak. Az amerikai elnök és Betsy DeVos oktatási miniszter az iskolakapuk megnyitása mellett érvel.

Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője pénteken azt mondta: a diákoknak muszáj visszamenniük az iskolába, még akkor is, ha egyes tanulmányok szerint így növekszik a vírusfertőzés veszélye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.