Újabb csúcson a koronavírus az Egyesült Államokban

Képtelen kezelni a járványt az Egyesült Államok: a koronavírus eddig több mint 126 ezer amerikai életet követelt, ezért újabb korlátozó intézkedéseket fogadtak el. Közben az Európai Unió tizenöt országnak engedélyezheti a beutazást.

Magyar Nemzet
Forrás: cnn, foxnews2020. 07. 01. 10:25
null
New York, 2020. május 27. Jorge Rodriguez-Gerada kubai-amerikai mûvész egészségügyi dolgozót ábrázoló, 1858 négyzetméteres festményt alkot New York Queens negyedében, a Flushing Meadows Corona Park parkolójában 2020. május 27-én. A képpel azok elõtt az egészségügyi dolgozók, és különösen a kisebbségekhez tartozók elõtt szándékozik tisztelegni, akik az életük árán igyekeztek gyógyítani a koronavírus okozta betegségben szenvedõket. A portrét Dr. Ydelfonso Decoo, egy bevándorló orvos ihlette, aki belehalt a vírus elõidézte betegségben, miközben a járvány által erõsen sújtott színes bõrû közösségeket szolgálta. MTI/AP/Seth Wenig Fotó: Seth Wenig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen elszabadult a koronavírus-járvány az Egyesült Államokban, erről írt vezető anyagot több amerikai hírportál. Az eddig több mint 126 ezer amerikai életét követelő pandémia az elmúlt hetek tömegtüntetései miatt is növekedhetett, a Fox News ezzel kapcsolatban arról ír, hogy a több mint 2,6 millió regisztrált eset láttán legalább tizenöt szövetségi államban szigorítják a járványügyi korlátozásokat. Anthony Fauci, a fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) vezetője és Robert Redfield, a betegségmegelőzési és járványügyi központok (CDC) igazgatója kedden a szenátus egészségügyi bizottsága előtt jelent meg, mindkét szakember aggodalmát fejezte ki a vírus terjedése miatt. Fauci úgy fogalmazott: rendkívül aggasztónak találja, hogy az emberek nem tartják be a társadalmi távolságtartás szabályait a bárokban és az éttermekben, nem hordanak szájmaszkot és nem kerülik a tömeget. – Rossz irányba haladunk – fogalmazott, hozzátéve, hogy jelenleg naponta mintegy negyvenezer új fertőzést regisztrálnak, de ez a szám megugorhat akár napi 100 ezerre is.

Robert Redfield szintén arra figyelmeztette a szenátust, hogy több amerikai tagállamban „ismét fellángolt a járvány”, ami bár részben a megnövekedett számú vírustesztelés eredménye, de fő problémát az emberek óvatlansága.

Az Európai Unióban kedden döntés született azon országok listájáról, amelyek állampolgárainak ismét engedélyezik a belépést. A CNN cikke szerint idetartozik: Algéria, Ausztrália, Kanada, Georgia, Japán, Montenegró, Marokkó, Új Zéland, Ruanda, Szerbia, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia, Uruguay és Kína. Az Egyesült Államok tehát nem szerepel a listán, s cikkében a CNN arra utal, hogy az Európai Unió helyzete kínossá vált Washington számára. – Az EU most abban a helyzetben van, hogy fokozatosan megnyissa határait – írja a lap, majd hozzáteszi: egyelőre azonban az Egyesült Államok nem éri el a kritériumokat.

Második hullám

A világon 10 450 628 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 510 632, a gyógyultaké pedig 5 336 996 – derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítéséből. Egy nappal korábban a fertőzöttek száma még 10 302 052 volt, a halálos áldozatoké 505 505, a gyógyultaké pedig 5 235 813. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid–19 jelenleg a világ 188 országában van jelen és az Egyesült Államokat sújtja leginkább: ott 2 634 432 fertőzött van, 127 410-en haltak meg, 720 631-en már meggyógyultak.

Brazíliában 1 402 041 fertőzöttről, 59 594 halálos áldozatról és 788 318 gyógyultról tudni. Oroszországban 646 929-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 9306-ra, a gyógyultaké 411 973-ra. Indiában 566 840 fertőzöttet, 16 893 halálos áldozatot és 334 822 gyógyultat jegyeztek fel. (MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.