Van jobb jelölt Manfred Webernél

Magyar Nemzet
2019. 06. 05. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Manfred Webernek is az az érdeke, hogy találjanak más néppárti politikust helyette, mert az uniós választás utáni EU-csúcson világossá vált: az állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanács egy csúcsjelöltet, így őt sem támogatja az európai bizottsági elnöki tisztségre a jelöléshez szükséges minősített többséggel – fejtette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Die Welt német lapban.

Az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjéről a miniszter elmondta: Weber „nem akarta, hogy támogassuk”, és „mi teljesítjük ezt a kívánságát”. Hozzátette, az EPP-nek van egy sor, kormányzati tapasztalattal is rendelkező politikusa, akik hajlandók az Európai Bizottság vezetésére. Mint mondta, neveket nem árul el, mert nem akarja rontani az esélyeiket.

Az új összetételű EP-vel kapcsolatban Gulyás Gergely kifejtette: éppen azok a konzervatív kormányok teljesítettek a legjobban, amelyeket a legélesebben bíráltak: a magyar kormánypártok, a lengyel Jog és Igazságosság, Matteo Salvini Olaszországban és az Osztrák Néppárt, ők a választás négy nagy győztese – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.