Zsákokban csempészett migránsokat a görög nagypapa

Krumplis zsákokba csomagolt migránsokat talált a görög rendőrség egy teherkocsiban, amikor az át akart kelni a határon. A görög hatóságok munkáját az sem könnyíti meg, hogy több erdőtüzet is okoznak a kisebb falvakban portyázó bevándorlók – hívja fel a figyelmet a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 27. 17:34
null
Arguineguin, 2020. április 5. Afrikából Európába igyekvõ illegális bevándorlók egyike, aki társaival a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvõ Arguineguin kikötõjébe érkezik 2020. április 4-én éjjel. A spanyol tengeri mentõszervezet hajója 56 migránst vett fedélzetére, akik két gumicsónakban utaztak mintegy 110 kilométerre délre Gran Canaria partjaitól. MTI/EPA/EFE/Angel Medina G. Fotó: Angel Medina G.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A krumplibetakarítás csak nyár végén esedékes, ezért nagyot nézhettek a görög határőrök, amikor egy Patrasból Olaszországba tartó teherkocsi platójára rakodott krumplis zsákokban nem krumplit találtak.

A 74 éves sofőrről kiderült, hogy a zsákokba bújtatta el az illegális bevándorlókat és úgy akarta átcsempészni őket a határon. A rendőrök letartóztatták a 4 migránst és a sofőrjüket, valamint elkobozták az idős férfi járművét, a telefonját, a GPS-ét és a birtokában lévő 600 eurót.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=NNtewneuBq4&feature=emb_logo

De a hatóságoknak nem csak az országot elhagyni akaró migránsokkal gyűlik meg a bajuk, hiszen még a helyi polgármester-helyettes, Konstantinos Litsas is helyszínre sietett, amikor kiderült, hogy a malakasai erdőben több migráns sütögetett, a helyi padokról letördelt fadarabokat égetve.

A tűzoltóság azonnal kivonult és eloltotta a tüzet. A Proto Thema arra is felhívja a figyelmet, hogy a migránsok okozta erdőtüzek nem ritkák, ezért a bevándorlási minisztérium 24 órás tűzoltósági járőrözést írt elő a faluban – írja a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.