Napokon belül kormányzati támogatást kapnak a színházak

Napokon belül megkapják a megítélt kormányzati támogatást a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek, köztük a fővárosi és vidéki színházak.

Magyar Nemzet
2022. 07. 26. 20:00
null
Átrium nézőtere
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium tájékoztatja a minősítéssel nem rendelkező színházakat, zeneművészeti és táncművészeti szervezeteket, hogy a 2022. évi szakmai programjuk megvalósítására és működésük támogatására elnyert pályázati összegek rendelkezésre állnak, és kifizetésük napokon belül megkezdődik – derült ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményéből. A pályázati döntési listák május óta nyilvánosan elérhetőek az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (Emet) honlapján, a támogatások kifizetésére ezen a héten kerül sor.

A magát függetlennek nevező, rendszeres állami támogatásban részesülő Átrium Színház is hozzájut a korábban megítélt kormányzati támogatáshoz. Az általuk benyújtott pályázatot elbíráló kuratórium tagjait – ahogy az elmúlt három évben, úgy idén is – a budapesti színházak közös működtetéséről szóló megállapodás értelmében Budapest főpolgármestere jelölte ki. A minisztérium a jövőben is biztosítani kívánja a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek számára az állami forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.