Nézz be a házamba Szentendrén!

Augusztus utolsó hétvégéjén 18. alkalommal rendezik meg a hagyományos nyárbúcsúztató eseményt, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált a Duna-parti városban. A fesztivál műfaji sokszínűségének, bohém jellegének és a népszerű előadók koncertjeinek köszönhetően kiemelkedik a hagyományos rendezvények sorából.

Munkatársunktól
2023. 08. 18. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők közleményben tudatták, hogy újra szélesre tárják műhelyeik, üzleteik kapuit a szentendrei lokálpatrióták a Házak, udvarok, házigazdák néven ismert programsorozatban. 

 Szentendre
Fényfestés a szentendrei Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon a Fő téren (Forrás: MTI/Mónus Márton)

 

A látogatók nemcsak a szentendrei udvarokba nyerhetnek betekintést, hanem találkozhatnak az ott lakókkal, a műhely-, üzlettulajdonosokkal, és a házigazdák által szervezett programokon megismerhetik munkájukat, életüket.

 Most is lesznek gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsaverseny, fényfestés a Fő téren, programok a Barlangban, kiállítások és műhelybemutatók. Az idei év újításaként augusztus 24-én, a 0. nap programjaival indul a fesztivál, melynek keretein belül a P’Art Mozi izgalmas programokkal készül a filmrajongóknak. A rendezvényen a borok kedvelőinek is különleges élményben lehet részük, a Dunakorzó ugyanis három napra ismét Borkorzóvá alakul, ahol helyi és országosan is ismert pincészetek borait kóstolhatják meg a látogatók. 

 

A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál programjai

A fesztivál mindhárom napján színvonalas koncertek várják a Szentendrére látogató közönséget. A Dunakorzón felállított nagyszínpadon fellép az Anima Sound System, Molnár Ferenc Caramel, a Jazzformers feat. Szabó Enikő, Jónás Gabriella, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, a Borbély Műhely és a Mörk. A kortárs képzőművészet és a gasztronómia helyi összefonódásának ízletes csodáit a GastroArt helyszínein ismerhetik meg az érdeklődők.

A Dunakorzó három napra ismét Borkorzóvá alakul. Kép forrása: Facebook

Mint közleményükben írják, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált 18. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. 

A rendezvény 18 éve töretlenül képviseli azt, amit az alapítók megálmodtak: egy közösségi alapokon szerveződő, háromnapos, izgalmas, sokszínű, a minőséget képviselő programsorozatot, amelyen Szentendre megmutatja a valódi arcát, értékeit és egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén

 – mondta Lakatos Judit, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezető igazgatója. 

Borítókép: Ilyen volt tavaly a szentendrei rendezvény (Fotó: Deim Balázs)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.