A skarlát betű újra a Győri Balett repertoárján

Egyes elemek visszaköszönnek a régi előadásból, például a jelmezek és a díszletek, de újak a mozgáselemek és a zenei hangzás.

Forrás: Kisalföld2023. 10. 27. 17:00
Gyõri Balett
Gyõr, 2020. szeptember 18. Jelenet a Gyõri Balett Elválás címû táncelõadásának próbáján a gyõri Nemzeti Színházban 2020. szeptember 17-én. A Lukács András koreografálásában készült darabot Eno Peci Összetartozás címû balettjével együtt, a Körforgás címû balettest részeként szeptember 19-én mutatják be. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Balett korábban már nagy sikerrel játszotta A skarlát betűt, de most hét év után ismét bemutatják. A produkciót Velekei László, az együttes vezetője és az előadás koreográfusa álmodta újra. – Százhúsz százalékon kezdtük az évadot, a premierhét alatt is már egy másik premierre készülünk – mondta el az igazgató. – Bizonyos elemek ugyan visszaköszönnek A skarlát betűben, a jelmezek és a díszlet is a korábbi produkciót idézi majd. Az új mozgáselemek és zenei hangzás viszont még magasabb szintre emeli a produkciót, és még újabb élményeket kínál a táncszerető közönségünknek – fogalmazott Velekei László.

VELEKEI László
Fotó: KovVelekei László koreográfus Bartók Béla A fából faragott királyfi című táncjátékának próbája után tartott sajtótájékoztatón a Magyar Állami Operaházban 2023. február 8-án. Forrás: MTI/Kovács Attila

 

A társulat vezetője elárulta, hogy az előadás a történet írott és megfilmesített változatából is táplálkozik. Alkotótársával, Csepi Alexandra dramaturggal úgy érezték, hogy mondandójából nem veszített, sőt az még jobban tud reflektálni a jelenre.

A főszerepet Jekli Zoltán és Matuza Adrienn táncolja, és számos balettnövendék is színpadra lép. 

– Célkitűzésem, hogy ha a darab is megengedi, akkor együtt dolgozhassunk gyerekszereplőkkel. Nem csak az előadásnak, hanem a társulatnak is pluszt adnak, töltenek minket nap mint nap – mondta el Velekei László.
A társulat következő premierjét pénteken tartják a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán.
 


Borítókép: Jekli Zoltán és Gyurmánczi Diána a Győri Balett Összetartozás című táncelőadásának próbáján a győri Nemzeti Színházban 2020. szeptember 17-én (Forrás: MTI/Krizsán Csaba)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.