Fontos mérföldkőhöz érkezett a Ki vagy, doki? című sorozat + videó

A BBC alkotói három különleges Ki vagy, doki? résszel készülnek a 60. évfordulóra.

Forrás: BBC2023. 11. 21. 8:00
Doctor who
Doctor who Forrás: Doctor who (Youtube.com)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatalabbaknak Doctor Who, az idősebbeknek Ki vagy, doki?, ám az egy percig sem vitás, hogy a brit tévézés egyik legsikeresebb szériája idén új állomáshoz érkezik. A Doctor Who sci fi-sorozat első részét hatvan éve sugározták az Egyesült Királyságban. A BBC Doctor Who-ja hamar meghódította az egész világot és máig milliók várják az új epizódokat.

Doctor who
Doctor Who van, volt és lesz. Forrás: Doctor Who 60th Anniversary Specials/Youtube

 

Doctor Who újratöltve

A Ki vagy, doki? egy titokzatos földönkívüliről szól, aki időutazóként járja be a világunk különböző szegmenseit. A humanoid űrbetyár csak Doctornak nevezi magát és keveredik hihetetlen kalandokba időgépével, Tardisszel, miközben különböző rossz szándékú űrlényeket segít át a csillagközi pokolba.

A Doctor Who a világ egyik legrégebbi sorozata, amely a brit populáris kultúra egyik klasszikus eleme.

 

Ki vagy, doki? – 60 éve a Föld körül

Az első részt még 1963. november 23-án kezdték el vetíteni a BBC-n. A Doctor Who-t sokáig a sci-fi sorozatok koronázatlan királyaként tartották számon, népszerűsége évtizedekig töretlen maradt. 26 év után a BBC azonban úgy döntött, hogy pihenteti a sorozatot és a 27. évadot már nem forgatják le. A forgatókönyvek a fiókban maradtak.

Az 1980-as évek végére megcsappant a sci-fik iránti érdeklődés, a Doctor Who nézettsége is a alászállt.

Noha a folytatás hosszú ideig napirenden volt, ám az időutazó Doctor gyártása évről évre csak tolódott. Doctor Who rajongóinak az addig készült 26 résszel kellett beérniük. A 1990-es években noha a Ki vagy, doki? sorozathoz készültek hangjátékok és novellák is, de az új évad gyártása csak 2003-ban indult el. A BBC-n 2005-ben debütáltak az új részek és bombasztikus sikert értek el. Mindez meggyőzte a csatornát, hogy érdemes folytatni a legendás sci-fi sorozatot.
 

2017-től ismételten új sorozat kezdődött – immár a 13. főszereplővel –, a 60. évfordulóra pedig különleges epizódokkal készülnek az alkotók, amelynek előzetese felrobbantotta az online teret. Soha nem látott látványvilág, hangeffektek, akciók és számos rejtély várja a sci-fi sorozat szerelmeseit november 25-én a BBC-n.

 

Borítókép: Ki vagy, Doki? A Doctor Who 2023-as különkiadásának előzetese (Forrás: Doctor Who 60th Anniversary Specials/YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.