'56-os megemlékezések Londonban

Magyarország Londoni Nagykövetsége az október 23-i nemzeti ünnepről való megemlékezés új formáját választotta idén a járványhelyzetre való tekintettel. Az ünnepi fogadás helyett október 22-én rendezvénysorozatra került sor, kiegészülve a Londoni Magyar Kulturális Központ eseményeivel.

Magyar Nemzet
2020. 10. 23. 20:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A reggeli órákban a nagykövetség épületére egy lyukas zászlót helyeztek ki. A jelképet magyarázó táblát november 4-ig tekinthetik meg a nagykövetséghez látogatók.

Ezt követően Kumin Ferenc nagykövet – a köztársasági elnök határozata alapján – átadta a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést Frank Füredinek.

Kora délután megkoszorúzták a lengyel Polish Hearth Club oldalán található 1956-os emléktáblát. A nemzetközi szinten elismert magyar graffitiművész, Fat Heat a kulturális intézet megbízásából nagyszabású falfestményt készített, amely méltó zarándokhelye lehet az idei emlékezésnek. A mintegy hatvanöt négyzetméteres alkotás – melynek szimbolikájára magyarázó tábla hívja fel az 1956-os forradalom történetét kevésbé ismerők figyelmét – a londoni belváros Holborn negyedében található.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.