A Megfeszített a bibliai történetet helyezi magyar közegbe

A Megfeszített című rockoperát szeptember végén mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Koltay Gábor rendezésében több mint hetven színész, énekes és táncos lép színpadra. A mű zenéjét Koltay Gergely és Szűts István, a Kormorán muzsikusai jegyzik.

Magyar Nemzet
2020. 08. 08. 10:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előadást augusztus 19-én már megtekinthetik a nézők a Szarvasi Vízi Színházban. A rockopera ősbemutatója 2000-ben zajlott a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Majd öt esztendőre rá, az Ezer székely lány napja rendezvényen vitték színre a csíksomlyói nyeregben. E produkció alapján készült a Koltay Gábor rendezte film.

Koltay Gergely szövegkönyve a mába helyezi az evangéliumi történetet, amelyben a Vezér boldogság-pótlékként a pusztító szert kínálja a népnek, amíg a Mester a szeretet hatalmát állítja szembe Mammon hatalmával, s az életet teremtő testvériséget és megbékélést hirdeti.

Emellett magyar vonatkozása is van a műnek, amennyiben bemutatja, hogyan ékelődött a magyarság Szent István király uralkodása után a keresztény kultúrába.

Koltay Gábor, az előadás rendezője
Fotó: Kurucz Árpád

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.