A mosoly országától a Veszedelmes viszonyokig

– A jövő évadban elsősorban az elmaradt bérletes előadásaikat pótolják lehetőségeik szerint – mondta Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a teátrum sajtótájékoztatóján. Mint elhangzott, érkezik a Nine, A mosoly országa, a Hegedűs a háztetőn, a Veszedelmes viszonyok, valamint a Jekyll & Hyde, utóbbi előadást Budapesten kőszínházban először láthatja a közönség.

2021. 06. 15. 16:00
Operettszinhaz
Operettszinhaz sajtotajekztato Fotó: Teknős Miklós Forrás: Magyar Nemzet

– A jövő évadban elsősorban az elmaradt bérletes előadásaikat pótolják lehetőségeik szerint – mondta Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a teátrum sajtótájékoztatóján. Mint elhangzott, érkezik a Nine, A mosoly országa, a Hegedűs a háztetőn, a Veszedelmes viszonyok, valamint a Jekyll & Hyde, utóbbi előadást Budapesten kőszínházban először láthatja a közönség.

Öt bemutatót tervez a 2021/2022-es évadban a Budapesti Operettszínház, így műsorra tűzik A mosoly országa című operettet, a Nine, a Hegedűs a háztetőn, a Jekyll & Hyde című musicalt, valamint a Veszedelmes viszonyok című zenedrámát. A rendhagyó színpadi megoldásairól ismert Balázs Zoltán Jászai Mari-díjas rendező állítja színpadra szeptember 24-én a Nine című musicalt, amelynek alapötletét Federico Fellini 8 és ½ című önéletrajzi ihletésű filmje adta. Az előadás kapcsán a rendező elmondta, hogy speciális díszletre és kaleidoszkópszerű játékra számíthatnak a nézők.

Fischl Mónika és Bordás Barbara
Fotó: Teknős Miklós

Október 22-én érkezik a teátrumba Lehár Ferenc A mosoly országa című operett, amelyből Fischl Mónika és Bordás Barbara adott elő részletet. A kontrasztokkal teli mű nagyszabású zenéje filmzeneként is bármikor megállná a helyét. Nem véletlen, hogy Puccini, a XX. század egyik legnépszerűbb olasz operaszerzője is elismerte a magyar zeneszerző munkásságát. A világhírű brit művész, Stephen Medcalf rendezte darab vidám és szomorú egyszerre, középpontjában két ember története áll. Az előadás főbb szerepeiben Vadász Zsoltot, Ninh Duc Hoang Longot, Fischl Mónikát, Kiss Dianát és Bordás Barbarát láthatjuk.

Június 25-én a Budapesti Operettszínházban, július 30-án és 31-én pedig a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be a Hegedűs a háztetőn című musicalt, amely novemberben új szereposztásokkal lesz látható. A Bozsik Yvette által rendezett darab a mai világra reflektál, legfontosabb üzenete pedig az, hogy egyformák vagyunk. A jelmezeket Berzsenyi Krisztina tervezte, aki festői világot teremtett. Orbán János Dénes pedig újrafordította a darabot, amely elmondása szerint szöveghű lett, megőrizte az eredeti mű hangulatát, mégis igazodik a mai nyelvhez. A mű egyfajta átmenet az operett és a musical műfaja között, amely különleges zenei világával és keserédes humorával szólítja meg a nézőket. A főbb szerepekben Földes Tamás, Dézsy Szabó Gábor, Homonnay Zsolt, Faragó András, Szulák Andrea, Janza Kata és Vágó Bernadett lép színpadra.

Kiss-B. Atilla főigazgató
Fotó: Teknős Miklós

Pierre Choderlos de Laclos világhírű regénye nyomán zenedráma született a Veszedelmes viszonyokból, amelyet a Kálmán Imre Teátrumban mutatnak be 2022 januárjában. Az operettszínház új ősbemutatóját Kiss Csaba alkalmazta színpadra és ő jegyzi az előadást rendezőként is. A mű klasszikus igényű kortárs zenedrámaként most először kerül közönség elé Kocsis Dénes, Janza Kata, Polyák Lilla, Gubik Petra, Széles Flóra és Kerényi Miklós Máté szereplésével. Jövő tavasszal tűzik műsorra a világszerte hatalmas sikerrel játszott Jekyll & Hyde című musicalt. A darab rendezője-koreográfusa Vincze Balázs a sajtótájékoztatón elmondta: hiteles és vagány előadást szeretne létrehozni. A krimivel szőtt izgalmas történetben számos sláger csendül fel mások mellett Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Zsuzsi, Nádasi Veronika, Németh Attila és Dolhai Attila előadásában.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a 2020/2021-es évad pillanatait is felidézte az évadbejelentő sajtótájékoztatón. Mint kiemelte, annak ellenére, hogy bevételeik a tervezetthez képest elenyészők voltak, sikerült egyben tartani a társulatot. Összesen huszonhat felvételt rögzítettek hétkamerás, televíziós igényeknek is megfelelő minőségben. Ráadásul a zenés színházi szakmából először választottak maguk közé új tagot a nemzet színészei. Vasárnap vette át a Nemzeti Színházban a címmel járó oklevelet Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, aki hatvan éve tagja a Budapesti Operettszínháznak. A színművészt a Nemzeti Színház közönsége szűnni nem akaró tapssal ünnepelte.

Végezetül Kiss-B. Atilla bemutatta a színház vezetőségének új tagjait: Gulyás Richárd ügyvezető igazgatót és Vincze Balázs művészeti vezetőt. Gulyás Richárd hangsúlyozta: boldog, mert hosszú kihagyás után újra érezheti a kreatív energiák áramlását. Mint mondta, bár a színház zárva volt, lázas munka folyt a háttérben: a művészek próbáltak, készültek a jelmezek, díszletek. – Azon dolgoztunk, hogy most, a nyitáskor méltó módon, megújult erővel, minden szabályt betartva tudjuk fogadni a közönséget – összegezte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.