Ákos: Felelősséget érzünk a közösségünkért

– Amikor megnéztük az Idősziget koncertfilmjét, olyan érzésünk volt, mintha most érkeztünk volna el oda, amiért elkezdtünk zenélni. Harminc esztendőnek kellett eltelnie, hogy odáig jussunk, amit ezen a koncertfilmen látunk. Életünk eddigi legfontosabb koncertkiadványa, mert úgy érzem, hogy ez az eddigi legfontosabb albumunk lemezbemutató koncertje – mondta Kovács Ákos zenész, dalszerző az Idősziget dupla DVD koncertfilmjük sajtótájékoztatóján ma délelőtt a fővárosi Akvárium Klubban. Idei évzáró nagykoncertjüket 2021. december 11-re halasztják.

Magyar Nemzet
2020. 09. 28. 14:35
null
Fotó: Fazekas Istvan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019 őszén megjelent Idősziget dalait a Papp László Budapest Sportcsarnokban tartott koncerten hallhatta először a közönség; mint mondták, a koncertfelvétel a duplakoncert két egymást követő előadás összes dalát tartalmazza három hangnormával, feliratokkal és rengeteg extrával; a kiadvány digipack csomagolásban, gazdag fotóanyagos kísérőfüzettel jelenik meg és mától kapható a boltokban.

Fotók: Fazekas István

Az Időszigeten olyan slágerek szerepelnek, mint a Hazatalál, a Nem kell más vigasz vagy a Felemel című dal. Az Elhiszem zenéjét Ákos Anna nevű lánya jegyzi, az énekes megjegyezte, hogy „Anna lányommal óriási élmény volt együtt énekelni néhány dal erejéig a dupla nagykoncerten”.

A koncertfelvételt harminc kameraállásból rögzítették, a koncerten Ákos énekelt és gitározott, Lépes Gábor billentyűs hangszereken játszott, Madarász Gábor nagyszerű gitárjátékához a dobos Bánfalvi Sándor és az új zenekari tag, Kálló Péter basszusgitáros adta a ritmikai alapokat. A zenészek arra számítanak, hogy a 2020-as őszi időszak slágere lehet az Idősziget-album újabb dala, a Csend leszek; a dal koncertklipje a DVD megjelenésével egy időben kerül ki a videómegosztó-oldalakra.

Ákos az elmaradt évzáró nagykoncertről is nyilatkozott, mint mondta: Müller Cecília véleményét kérte ki ez ügyben. – Semmiképpen sem szeretnénk olyan helyzetet előidézni, hogy valaki a mi koncertünkön fertőződik meg. Felelősséget érzünk a közösségünkért, ezért írtam az országos tiszti főorvos asszonynak egy levelet. Tudom, hogy senkinek sincs varázsgömbje, és nem lát a jövőbe, de mégis megkérdeztem tőle, hogy milyen esélyeket lát egy olyan előadás megtartására, amire már most, a reklámozás előtt több ezer jegyet értékesítettünk. Tehát elkezdhetjük-e a hírverést december 12-re vagy sem?

Udvarias, gyors választ kaptam, ebben az szerepelt, hogy nem javasolják a koncert megtartását, csak ülő helyzetben és legfeljebb ötszáz főig. Ez egyenes beszéd, ezért eldöntöttük, hogy új időpontban, 2021. december 11-én tartjuk meg a nagykoncertünket; összhangban a húsz eddigi elmaradt koncertünkkel, amelyek majdnem napra pontosan, egy évvel később lesznek megtartva – mondta az énekes.

Mint mondták: az előre megvásárolt jegyek harminc napon keresztül visszaválthatók a megváltás helyén, aki pedig menni akar a koncertre, annak jegye érvényes lesz jövőben is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.