Alain Delon megkapta az Arany Pálma-díjat

A hisztéria és a karaktergyilkossági kísérlet ellenére Alain Delon tegnap este megkapta az Arany Pálma életműdíjat a 72. Cannes-i Filmfesztiválon.

Magyar Nemzet
2019. 05. 20. 12:45
Alain Delon Tribute - 72nd Cannes Film Festival
A világsztárnak a lánya adta át az elismerést Fotó: GUILLAUME HORCAJUELO Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hisztéria és a karaktergyilkossági kísérlet ellenére Alain Delon tegnap este megkapta az Arany Pálma életműdíjat a 72. Cannes-i Filmfesztiválon.

Tapsvihar fogadta a francia világsztárt, akinek saját lánya, Anouchka Delon adta át az életműdíjat a fesztiválpalotában. A világhírű francia színész elismerése ellen egy feminista szervezet tiltakozott.

A világsztárnak a lánya adta át az elismerést
Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Alain Delon a 1960-as évektől kezdve hét olyan filmben játszott főszerepet, amelyik szerepelt a cannes-i hivatalos versenyprogramban, viszont sohasem kapta meg a legjobb alakítás díját a zsűritől. A fesztivál vezetősége ezért Jean-Paul Belmondo és Catherine Deneuve után a 83 éves sztárnak is odaítélte az életműért járó különdíjat.

Mint korábbi cikkünkben megírtuk, Alain Delon konzervatív véleménye miatt került a feministák célkeresztjébe, akik rasszistának, homofóbnak és nőgyűlölőnek titulálták.

„Nem vagyok a homoszexuálisok házassága ellen, nem is érdekel. Az emberek azt csinálnak, amit akarnak. De nem támogatom az azonos nemű embereknek az örökbefogadást. Elismertem, hogy ütöttem meg nőt? Igen. Azt is hozzátettem valószínűleg, hogy több pofont kaptam, mint adtam. De soha az életben nem zaklattam nőt” – mondta a filmsztár a Le Journal du dimanche című francia hetilapban tegnap megjelent interjúban.

A francia színész díja elleni hisztéria mesterkéltségét jól jelzi az is, hogy világszerte több hét alatt alig mintegy húszezer aláírást gyűjtöttek össze az elismerése ellen, viszont a Trónok harca nevű sorozat utolsó évadának újraforgatását kérő petíciót már egymillióan írták alá, mindössze pár nap alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.