Az Alien-széria második része a Pólus Moziban

A XV. kerületi Pólus Moziban a nagy sikerű májusi Alien 40 emlékprogram után, június 7-én a sorozat következő része, A bolygó neve: Halál előtt tisztelegnek.

Magyar Nemzet
2019. 06. 03. 14:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A premierfilmek mellett alkalmanként filmtörténeti klasszikusokat is műsorra tűző XV. kerületi Pólus Moziban a nagy sikerű májusi Alien 40 emlékprogram után a Klasszik filmklub következő eseményén, június 7-én a sorozat következő része, A bolygó neve: Halál előtt tisztelegnek, amit 33 évvel ezelőtt, 1986 nyarán mutattak be az Egyesült Államokban. Az évfordulós emlékprogramot Csákvári Géza filmkritikus, újságíró vezeti fel, majd a résztvevők megtekinthetik James Cameron 154 perces rendezői változatát, digitálisan felújított képpel és hanggal, magyar felirattal. Cameron nem egyszerűen folytatta Ridley Scott zsigerekig ható űrhorrorját, hanem teljesen újraértelmezte azt. Kísérőprogramként werkfotótablókkal idézik meg az Alien-széria kultikus második részét.

A Legjobb speciális effektek kategóriájában két Oscar-díjjal is jutalmazott filmet a mai napig nagy népszerűség övezi, feszült ritmusú, látványos akciójelenetekkel teli sztorija több mint harminc év elteltével is szinte odaszegezi a mozinézőt a székéhez.

Az első rész után 57 évvel később játszódó történetben egy mentőhajó rátalál az űrben sodródó, hibernált Ripley-re, akit egy csoport állig felfegyverzett kommandós kíséretében visszaküldenek a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket, de a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.