Figaro, a cselszövő borbély a Margitszigeten

A Margitszigeti nagyszínpadon pénteken és vasárnap mutatják be a vígoperák legkedveltebb darabját, Rossini művét, A sevillai borbélyt Annalisa Stroppa és a Giorgio Caoduro közreműködésével. A két olasz sztárénekes a karantén után először lép fel élő adásban.

Breuer Csilla
2020. 08. 06. 21:10
null
Az olasz vendégművészek a karantén után először lének felélő előadásban Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnépszerűbb Rossini-opera, A sevillai borbély két este, augusztus 7-én és 9-én látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az Operaház előadásán Figaro és Rosina szerepében Giorgio Caodurót és Annalisa Stroppát hallhatja a magyar közönség. A két olasz művész a világ legnagyobb operaszínpadait külön-külön hódította meg, egy alkalommal léptek fel eddig együtt, 2013-ban. Adriano Sinivia az 1950-es évekbe, egy olasz telenovella közegébe helyezte Rosina és Figaro történetét. Azt az előadást Annalisa Stroppa nagyon szerette, mert az egyébként is vígoperából egy elképesztően vicces produkció készült. Giorgio Caoduro pedig így emlékszik vissza egy interjúban: „Annalisának gnocchit kellett gyúrni, miközben énekelt. Nem előre elkészített kellék volt a színpadon, hanem ott, élőben készítette a tésztát, Basiliónak pedig a maga áriája alatt kellett azt megenni”.

A mostani előadásban ilyen kihívások nem lesznek, a művésznő konyhatudománya rejtve marad a budapesti közönség előtt Békés András klasszikus rendezésében, melyet Kovalik Balázs újított fel.

Az olasz vendégművészek a karantén után először lépnek fel élő előadásban
Fotók: Bach Máté

Az olasz vendégművészek koncerteken már énekeltek, de a koronavírus-járvány kitörése óta ez az első élő fellépésük egy teljes, igazi előadásban, díszletben, jelmezben. – Olyan, mintha újra élnék. Számomra a zene, az éneklés nem munka. Ez az életem, ez jelent számomra mindent. Hiszem, hogy a zene élni segít az embereknek, a zenének lelket gyógyító ereje van, így a legnehezebb időkben különösen nagy szükség van rá – nyilatkozta Annalisa Stroppa, aki karrierje 53. és 54. Rosináját énekli a margitszigeti előadáson.

Annalisa Stroppa (az előtérben balról a harmadik) karrierje 53. és 54. Rosináját énekli majd

– Én is úgy érzem, hogy újra élek, újra kapok levegőt. A karantén alatt elfoglaltam magam a családommal, a feleségemmel és a két gyermekemmel. Természetesen mindennap gyakoroltam, de elveszett voltam, mint akinek a lába alól kihúzták a talajt – fogalmazott Giorgio Caoduro, aki magát csupán egy kiválóan működő gépezetbe illesztett apró fogaskeréknek tartja, „így pedig minden hibalehetőség kizárható”.

Reméljük, így lesz, és a vírus miatt a kulturális eseményekben ínséges időket élő budapesti közönség minden szempontból felhőtlen estét tölt majd a Margitszigeten.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.