Hangfoglalók a Beat rádióban

December 7-én a Beat online rádió egész nap csak Hangfoglaló programos előadók közül válogat, és kizárólag az elmúlt öt év magyar dalait játssza.

Magyar Nemzet
2020. 12. 06. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ősszel indult Beat online rádió más csatornák által eddig sosem játszott magyar dalokkal várja december 7-én a hallgatókat. Az internetes állomás bemutatja a Hangfoglaló program induló előadói alprogramjának nyerteseit. Idén a szakmai zsűri döntése alapján a következő zenekarok részesülnek induló előadói támogatásban: Bongor, Böbe, Buzás Bence, Csillagerdő, GidnimRém, Kertekalatt, Kytaro, Livingroom, Mayer Fanni, Mordái, Rafael Márió Trió, Sasa Lele, Sebestyén Patrik Sextett, Sorbonne Sexual, Szabó Anna Rozsi, Takács Dorina Deva, Tortuga, Zajnal, ZIP, valamint az Öröm a zene című tehetségkutató verseny országos döntőjét megnyerő Kontraszt.

Az Öröm a zene adta át az Év Zenésze díjat Ferenczi Györgynek, aki a szervezetről és az elismerésről elmondta: „Ennek a díjnak tényleges értéke van, mert a Hangszeresek Országos Szövetsége, a HANOSZ Öröm a zene szakmai díja. Tíz kategóriában, mint például zenész, újságíró, hangszerész, helyszín, hangmérnök, zenepedagógus adja át a hangszerkereskedőket összefogó szövetség. Ők csinálják a Hangfoglalót, a Gitármánia-tábort”.

A Beat kifejezetten a kortárs hazai könnyűzene támogatására jött létre. A rendhagyó műsorfolyam házigazdái 10 órától Rédl Ádám rádiós-podcaster, a Beat vezetője, valamint Szabó István műsorvezető lesznek. Elsőként játsszák le az induló előadói pályázat nyerteseinek már meglévő dalait, és óránként interjúban is bemutatnak egy-egy csapatot. A 18 órakor kezdődő Hangfoglaló magazin hétfői vendége Boross Zoltán, a Hangfoglaló programiroda vezetője lesz, akivel a korábbi évek nyerteseinek karrierjét is érintik.

A rádió elérhető a www.beatradiohungary.hu-n, az NKA és a Hangfoglaló netes felületein, valamint a Beat saját Facebook-oldalán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.