Indul A Dal 2021 – Ők lépnek színpadra az első válogatóban

Szombaton az első élő show-ban tíz produkciót láthat a közönség A Dal 2021 színpadán a Duna Televízióban.

MTVA
2021. 01. 25. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műfajában egyedülálló dalválasztó január 30-án 19.35-kor indul, immáron 10. alkalommal. A Duna Televízió műsorának jubileumi évadában már negyven dal versenyez azért, hogy elnyerhesse az Év magyar slágere címet. A szerzemények négy válogató során tízesével mutatkoznak be, ezek közül összesen húsz produkció kerül be a két elődöntőbe. Az innen továbbjutó nyolc versenyző pedig már a döntőben mérettetheti meg magát március 13-án.

Szombaton az első élő show-ban az alábbi tíz produkciót láthatja a közönség A Dal 2021 színpadán (betűrendben):

Galda Levente: Eredő, Hajdu Erik: Szürke madár, Mudfield: Nincsen szerencsém, Nagy Adri: Hol voltál?, Name Project: Altass el!, Siklósi Balázs: Csak egy igen, Sőti Barbi: Érezz idebenn!, Szőke Niki: Új esély, Tortuga: Törnek az ablakok, Veréb Tomi: Miénk volt a világ.

https://www.facebook.com/watch/?v=420258972547167

Ők lépnek színpadra az első válogatóban

Video: MTVAA Dal 2021

A dalversenyben idén is négy szakmai kiválóság véleményezi a produkciókat. A korábbi évekből ismerős zsűritagok: Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard eMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, valamint Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere. Hozzájuk csatlakozik az új ítész, Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS-szavazáson keresztül, így aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. A szavazás részletei az első adásban derülnek ki.

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül be a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a televíziónézők, amelyek közül március 13-án kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2021-ben. A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott négy produkcióra szavazhatnak a nézők, a végső győztesről tehát a közönség dönt.

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy lemezfelvétel és videoklip készítésére kap lehetőséget, átveheti a Petőfi Zenei Díj Év dala elismerését. A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak: a 10. évadban is gazdára talál A Dal 2021 Legjobb dalszövegírója és A Dal 2021 Felfedezettje cím, egyben a Petőfi Zenei Díj az Év szövegírója és Petőfi Zenei Díj az Év felfedezettje díj is.

Az élő adás után közvetlenül, 21.45-től a színfalak mögött várja a nézőket A Dal Kulissza Korsós Judit Lolával és Forró Bencével. A műsorban az előadók és a zsűri tagjai is reflektálnak a show-ban látottakra, valamint számtalan érdekességgel szolgálnak majd a produkciókról, kulisszatitkokat is megosztva.

Érdemes követni A Dal 2021 honlapját (adal.hu), amelyen meghallgatható a negyven dal, valamint a Facebook- és Instagram-oldalát is, amelyeken már az adások előtt megismerkedhetünk a dalok előadóival. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is megtalálhatók a műsorról.

A Dal 2021 – január 30-tól hét héten át szombat esténként a Duna Televízió műsorán 19.35-kor látható, A Dal Kulissza – minden, amit tudni akartál műsorról – pedig közvetlenül A Dal 2021 élő show-i után 21.45-től.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.