Jelentős kormányzati segítség a cigányzenészeknek

Magyarország kormánya nyolcszázmillió forinttal támogatja a Hagyományok Házán keresztül a cigányzenészeket.

Magyar Nemzet
2020. 08. 06. 16:55
Pál István
Tar-fenyvespuszta, 2018. július 1. Pál István (Szalonna) Liszt Ferenc-díjas népzenész és bandája játszik a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvényen Tar-Fenyvespusztán 2018. július 1-jén. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pál István, vagyis „Szalonna” jelentette be zenészbarátainak az örömhírt, amely szerint Magyarország kormánya nyolcszázmillió forinttal támogatja a cigányzenészeket, a járvány nehezítette időben.

Hogy miért éppen Szalonna osztotta meg a világhálón a hírt?

– A Nemzeti Turisztikai Ügynökségen keresztül kerül az összeg a Hagyományok Házához (HH), s mi pályázat útján juttatjuk el hozzád – így a HH művészeti igazgatója, aki kiemelte: a pályázat néhány napon belül megjelenik az intézmény honlapján. is

A hegedűművész hozzáfűzte: várnak minden muzsikust, akik hitelesen tolmácsolják a magyar kultúrát, mert a Hagyományok Háza a kormánytámogatással igyekszik segíteni, hogy a cigányzenészek folytathassák azt, amit évtizedeken, évszázadokon át örököltek szüleiktől, nagyszüleiktől.

– A magyar cigányzene is megérdemli, hogy fennmaradjon, és minél tovább szolgáljon mind többek örömére – zárta Facebook-üzenetét Pál István, Szalonna.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.