Káel Csaba: Az értékeinkről kell filmet csinálni

Magyarország olyan gazdag, olyan sorsok – történelmi, de akár mai sorsok – is vannak, amikkel foglalkoznunk kell, be kell mutatni – fogalmazott filmügyi kormánybiztos.

Forrás: HÍR TV2019. 12. 06. 17:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt gondolom, hogy elég nyílt és nyitott platformon indultunk el. Igazság szerint ezt az ágazati átszervezést Andy Vajna elkezdte, hiszen amikor a nemzeti filmalapot fölállította, akkor azzal a céllal indult neki, hogy legyen egy átlátható állami finanszírozása a magyar filmnek, ő még akkor csak a filmben gondolkodott.”

A filmügyi kormánybiztos elmondta ez azt jelentené, hogy a forrásokat úgy lehet elnyerni, hogy van egy pályáztatási rendszer, amiben a forgatókönyv fejlesztés is szerepel, ezt követően egy komoly elszámoltatási rendszert tervezett Andy Vajna.

Káel Csaba szerint ezt kell tovább építeni és mivel a fiatalok többsége mobilon, okos televízión nézi a filmeket és sorozatokat, muszáj nyitni a fejlődés felé mind platform, mind tartalom szempontjából is.

Magyarország olyan gazdag, olyan sorsok – történelmi, de akár mai sorsok- is vannak, amikkel foglalkoznunk kell, be kell mutatni – fogalmazott filmügyi kormánybiztos.

A teljes beszélgetés IDE kattintva nézhető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.