Kortárs művészet és környezettudatosság a MANK ArtPortán

Izgalmas és látványos programokkal készül a 30. Művészetek Völgyére a MANK ArtPorta július 23. és augusztus 1. között. Az udvar mottója, az Alkoss újra – Újra alkoss egyrészt az újranyitás utáni szabadság érzését és alkotás utáni vágyat szimbolizája, másrészt megjeleníti a MANK számára kiemelten fontos üzenetet, a klímavédelmet.

Magyar Nemzet
2021. 07. 19. 19:27
null
Csorba Lóránt frontember mentor is a Hangfoglaló programban (A képen Csorba Lóránt, a Lóci játszik zenekar frontembere látható) Fotó: Batori Gabor Forrás: Lóci Játszik zenekar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A különféle fotóművészeti foglalkozásokon túl megismerkedhetünk a selyemfestés, a tűzzománckészítés, a szitanyomás és a festőműhely rejtelmeivel is 30. Művészetek Völgye MANK ArtPortán, a Kalapos Udvarban. A környezetvédelem fontosságát hangsúlyozva újrahasznosított anyagokból készíthetünk ékszert, varrhatunk lampionokat vagy saját neszesszert, sőt a kreativitásnak teret engedve völgynaplót is készíthetünk fiatal dizájnerek vezetésével. Természetesen a kisebbeket is megannyi élmény várja, a Pemzli játszósarokban mindennap felfedezhetik az alkotás örömét élményfestések, kitűzőkészítés és családi társasjátékok segítésével – közölték lapunkkal a szervezők.

Fellép a Willany Leó kortárs tánctársulat és a Terra Profonda zenekar. Részt vehetünk Csorba Lórántnak, a Lóci játszik frontemberének önálló estjén. Beck Zoltán (30Y) a művészet és a társadalmi tér viszonyulásairól tart előadást, a Várkonyi Csibészek pedig pezsgő dallamokkal várják a táncra perdülőket. Ősbemutatót is tartanak, Szőke András és Badár Sándor stand-up estjén első alkalommal vetítik le A delelő obsitos és a fekete bárány című vígjátékot.

A kortárs művészet és környezettudatosság kapcsolatát egyedi, kísérleti projektelőadásokkal igyekeznek hangsúlyozni az esemény szervezői: interaktív előadást láthatunk a méhek életéről a Banquet for Beesben, a Tünet Együttes Te szemét! című produkciójában a szemetet állítja fókuszba, és a művészeti performanszok is a klímaváltozás fontosságára hívják fel a figyelmünket.

Csorba Lóránt frontember mentor is a Hangfoglaló programban (A képen Csorba Lóránt, a Lóci játszik zenekar frontembere látható)
Fotó: Lóci Játszik zenekar

Valódi kuriózumnak számít a cirkuszművészet megjelenése a portán, három napon keresztül várják kicsiket és nagyokat a Tiéd a cirkusz! edukációs, szórakoztató és muzeológiai programjai. A színes programkínálat mellett újra kezdetét veszi a Műgyűjtés másként családi kalandjáték az egész Völgyben, ahol kortárs műalkotások keresésben lehet részt venni és még nyereményekkel is gazdagodhatnak a kalandorok. A tavalyi siker után idén is lesz kortársékszer-vásár magyar ékszertervezőkkel, valamint minden este hangulatos filmklubbal várják a fesztiválozókat.

A fenntarthatóság tematikája a programok mellett az udvar megjelenésében is fontos szerepet kap – derül ki a tájékoztatóból. A falakon megjelenő pop-up kiállításon a klímaváltozás hatásait mutatják be egyedi műalkotásokon keresztül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.