Lélekzuhany a Lélekzuhany vezetőjétől

Első klipjét készítette el a Lélekzuhany Gospel Kórus, amely Magyarországon egyedülálló módon kizárólag állami gondozott gyerekekből és azok nevelőiből áll. A dal, amelyhez a videót forgatták, oly módon mégis rendhagyó, hogy ezúttal mégsem a kórus, hanem csak annak vezetője, Havasi Tibor énekel, Cséry Zoltán zongorakíséretével. Az énekkar nehéz időket él át, számukra és Havasi Tibor szerint mindenki más számára is lelki töltődést jelenthet a dal.

Magyar Nemzet
2020. 10. 27. 21:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kórus otthonául szolgáló Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégium 2016 őszén vált Európai Tehetségponttá. Az intézmény azzal vívta ki az elismerést, hogy rengeteg programot szerveznek az állami gondozott és kollégista gyerekeknek. Az énekkart Havasi Tibor, az intézmény igazgatója hívta életre.

Számos iskola – a Templom utcai, a Széchenyi, a Zirzen Janka, az Esze Tamás, a Hűvösvölgyi és a Cseppkő Gyermekotthon, valamint a Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégium – diákjai, illetve a nevelőik jöttek össze a vírushelyzet előtt minden csütörtökön, hogy énekeljenek. Eddig két lemezük jelent meg többek közt olyan zenészek közreműködésével, mint Pély Barnabás, Cséry Zoltán, Jamie Winchester, Bolyki Balázs, Veres Mónika Nika, Pákai Petra, Csányi István, Frey György, Füstös Bálint, Delov Jávor és Fehérvári Attila.

A második album címadó dalához – ami az Egyszer találkozunk címet viseli – most klip készült. A dal annyiban más a többitől, hogy kizárólag a kórusvezető énekel benne, és Cséry Zoltán kíséri zongorán.

Ebben a hosszú, depressziós időszakban szeretne vigasztalást és reményt nyújtani a dal – fogalmazott Havasi Tibor. – Történhetnek betegségek, halálesetek, de egyszer úgyis találkozunk a mennyországban – mondta.

A klip főszereplője Polgár Judit táncművész, aki sok mozgással mutat be különböző jelképeket. A Lélekzuhany kórus rögtön egy második videót is tervez a Megáldalak téged című dalukhoz.

– A Lélekzuhany Gospel Kórus gyerekeinek jelenleg a következő klip az egyetlen izgalmas dolog, amely az életüket is bearanyozza, színessé teszi. Közös próbák nincsenek, a többi intézményből nem jöhetnek hozzánk a kórustagok a vírushelyzet miatt – árulta el a kórusvezető, aki így folytatta: – A művészetekkel, köztük az énekléssel az a célunk, hogy a gyerekeket még harminc percre se hagyjuk magukra. Ha programokat szervezünk nekik, ha megtöltjük az életüket művészettel, a lelküket széppel aranyozzuk be, hasznosnak, tehetségesnek érzik magukat, akkor nincs esélyük drogozni, bűnözni. Amikor együtt éneklünk a gyerekekkel, és együtt alkotunk, akkor mindig azt érzem, hogy megnyílik az ég, és az angyalok dalolnak velem együtt. Ők azok az angyalok. Ezért jött létre az élet, miattuk, és ezért kell lennie mennyországnak is, hogy a dal örökké szólhasson tovább a lelkünkben is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.