Lipics Zsolt vezeti február 15-től a Pécsi Nemzeti Színházat

Az ügyben a jelenleg is hatályos különleges jogrend miatt a polgármester döntött.

Magyar Nemzet
2020. 11. 17. 19:50
null
Lipics Zsolt Fotó: pecsma.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember végéig lehetett pályázni a Pécsi Nemzeti Színház ügyvezető igazgatói posztjára, a jelenlegi igazgató, Rázga Miklós megbízása jövő február közepén lejár, ő viszont nem pályázott újra a teátrum vezetésére. Az ügyben a jelenleg is hatályos különleges jogrend miatt a polgármester döntött. Rázga Miklós 2021. február 15-ig marad igazgató, Lipics Zsolt utána veheti át a színház vezetését.

Lipics Zsolt
Fotó: Pécsma.hu

A szakmai bizottság döntését nem hozták nyilvánosságra, a Szabadpécs.hu úgy tudja, hogy a 26 szavazásra jogosult képviselőből 19 Lipics Zsolt mellett voksolt. Úgy tudni, a társulat is Lipics Zsolt és Vidákovics Szláven pályázatát támogatta, ugyanakkor Péterffy Attila, Pécs polgármestere azt nyilatkozta: „A kormány által kialakított jogszabályi környezet egyértelművé tette: vagy azt a jelöltet választjuk, akire rámutatnak, vagy gyorsan kitaláljuk, hogy honnan teremtünk elő a város mai gazdasági helyzetében évi plusz 520 millió forintot a színház működtetésére. A jogszabályok egyértelműek a tekintetben is, hogy a szakmai bizottság döntését követően 30 napon belül a közgyűlésnek döntenie kell. Egyértelmű volt a bizottság és az EMMI álláspontja is. Alaposan megvizsgáltuk: nincs kiskapu, nincs időhúzás, és nincs felesleges 520 milliója Pécsnek” – nyilatkozta a polgármester a Pécsma.hu-nak adott interjúban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.