Nem csak tanyán élőknek

A városból a természetbe vágyó középkorosztály tanyán újrakezdéséhez, a gyermekek tanyán történő felneveléséhez kívánnak segítséget nyújtani a Tanyán élő családok 2. országos találkozóján Tahitótfalu, Tordák dűlőn, a váci révnél lévő Magyar Családi Gazdaság ökotanyáján. A ma kezdődött négynapos rendezvényen nemcsak azokat várták/várják, akik valóban tanyán töltik a mindennapokat, hanem mindazokat is, akik érdeklődnek a tanyasi életforma iránt. A gazdag programkínálatban mindenki megtalálja a kedvére valót, valamint előadásokkal és a tapasztalatok megosztásával is segítik egymást a kilátogatók.

2021. 07. 29. 22:45
null
20200320 Szabadszállás gazdaság Balázspuszta tanya fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Gábor, az esemény egyik főszervezője lapunknak elmondta, hogy céljuk összehozni, bemutatni és népszerűsíteni a Magyarországon élő, gazdálkodó és termelő családokat, amelyeknek értékes ismereteik vannak életmódjukból, az őket ért kihívásokból, a környezeti hatásokból fakadóan. Szeretnék növelni a tanyákon gazdálkodó, kézműves terméket készítő és helyi értékeket képviselő családok elismertségét. Az ő oktatásuk és szórakoztatásuk áll a középpontban, hiszen ez a jövő záloga. – A tanyáról már az eredeti, ott kiteljesedő generáció elfogyott. Ma a középkorosztály városból a természet felé nyitó rétege próbálkozik a tanyasi élettel. Őket kívánjuk segíteni, illetve a gyermekek tanyán történő felneveléséhez akarunk tapasztalatokat átadni – emelte ki Magyar Gábor.

A rendezvény plakátja
Fotó: Facebook

A rendezvényen kóstolhatnak tanyasi, ökogazdálkodásból származó ételeket. Lesznek szakmai fórumok, kerekasztal-beszélgetések, muzeális mezőgazdasági gépeket bemutató kiállítás. A programok között található az őshonos magyar állatfajták kiállítása, magyar kutyafajták bemutatója, népi mesterségekkel való ismerkedés, barantabemutató. Háromnapos huculkupát is rendeznek, ahol a lófajta sokoldalúságát igyekeznek bemutatni a szervezők. Szekér- és fogathajtó versenyek, ügyességi lovas versenyek szerepelnek a kínálatban. Péntek este a Greenfields ír néptáncbemutatóját követően a Dobogókő együttes szórakoztatja a közönséget, szombat este pedig egy egész estét betöltő koncerttel érkezik Tóth Gabi. A rendezvény minden eseménye ingyenes.

Pontos helyszín: Tahitótfalu, Tordák dűlő (GPS koordináta: 47.781674,19.107836), a váci révnél lévő Magyar Családi Gazdaság ökotanyája.

(A borítóképen Havran Zoltán fotója)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.