Online is követhetők lesznek a Hét domb filmfesztivál vetítései

Amennyiben a járványhelyzet megengedi, október második hetében rendezik meg a IV. Hét domb filmfesztivál döntőjét Komlón. A versenyprogramba bejutott 65 alkotást háromtagú zsűri értékeli, a közönségdíjas alkotásra a nézők szavazhatnak a döntőt megelőző két hétben.

Magyar Nemzet
2020. 08. 03. 13:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 5. és 11. között negyedik alkalommal rendezik meg Komlón a Hét domb filmfesztivál döntőjét, amelyre hatvanöt film került be, köztük öt nagyjátékfilm. A versenyre 125 alkotás érkezett, hét kategóriában lehetett nevezni: animációs, természet-, dokumentum-, kis- és nagyjátékfilmek, egyéb filmek mellett a diákok külön kategóriában nevezték alkotásaikat. A döntőbe jutott műveket háromtagú zsűri: Rofusz Ferenc rendező, Pokorny Lia színművész és Réz András esztéta értékeli majd.

A versenyprogramban szerepel a többi közt Mosonyi Szabolcs Vad erdők, vad bércek című természetfilmje és Tóth Barnabásnak Akik maradtak című filmje is.

A szervezők beszámolója szerint a bírálók jelezték, hogy a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából nem készült átfogó film, a határon túli filmesek közül négy-öt alkalommal szerepeltették érintőlegesen az eseményt. Csanád-Csongrád megye létrejöttéről ugyanakkor többen is készítettek filmet, több alkotás foglalkozott a koronavírus-járvánnyal és nagyon jó portréfilmek készültek az elmúlt évben. Az egyéb kategóriából négy zenei klipet emelt ki a zsűri és megemlítették a fesztiválra nevezett filmetűdöket, ajánlókat.

A versenyfilmek október 5-től 11-ig láthatók majd naponta reggel 9-től 21 óráig a Komlói Színház- és Hangversenyteremben, de élőben is követhetők a vetítések online a fesztivál oldalán. A részletes programot szeptember 17. után hozzák nyilvánosságra. Ha a koronavírus-járvány miatt ismét korlátozásokat vezetnek be, csak online vetítéseket tartanak.

A fesztivál előtti két hétben a versenyfilmek megtekinthetők a fesztivál honlapján, és a nézők szavazatai döntenek a IV. Hét domb filmfesztivál közönségdíjas alkotásáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.