Őze Áron: Több generáció köszönheti a lelkét Csukás Istvánnak

A dunaújvárosi színigazgató a hétfőn elhunyt alkotóra emlékezve azt mondta: nála a kezdő- és a végpontot is a gyerekek őszintesége, lelkivilága és szeretete jelentette.

Forrás: MTI2020. 02. 25. 13:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több generáció köszönheti a lelkét Csukás Istvánnak – emlékezett a hétfőn elhunyt alkotóra Őze Áron, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Az igazgató elmondta, hogy Csukás Istvánnál a kezdő- és a végpontot is a gyerekek őszintesége, lelkivilága és szeretete jelentette. Ő maga is olyan volt, mint egy hatalmas gyermek – fogalmazott Őze Áron.

Kiemelte, hogy Csukás István költőnek indult, gyönyörű versei vannak, az anyaköltészete páratlan a világon. Akkor kezdett el a gyerekeknek írni, amikor a Móra Kiadóhoz került – emlékeztetett.

A 2014-ben alapított Csukás István-díjról elmondta, hogy a kortárs gyermek- és ifjúsági irodalom fellendítése és az összefogás érdekében hozta létre. Ennek lett névadója, valamint az alapítvány kuratóriumának elnöke Csukás István.

Őze Áron kitért arra is, hogy minden évben kiírnak egy pályázatot, ami a színházi területre vonatkoztatva kifejezetten a kortárs íróknak szól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.