Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda

Az operairodalom egyik legtragikusabb szerelmi történetének, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el holnap az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán Rost Andrea főszereplésével. Az OperaSzerda című sorozat legújabb részének közvetítése este 8 órától látható a Facebookon és az Origó.hu-n.

Magyar Nemzet
2021. 02. 23. 15:00
null
Rost Andrea Fotó: Rákossy Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kelet és Nyugat találkozása áll Puccini gyönyörű operájának, a Pillangókisasszonynak a középpontjában. Egy 15 éves gésa amerikai vőlegényéért feladja vallását, kultúráját, vállalva, hogy rokonai ezért kitagadják. A vőlegénynek azonban csak kaland az egzotikus szerető, játék a japán esküvő. „Azt mondják: idegen országban, ha pillangót fog a férfi, tűre szúrja és táblára tűzi.” Pillangókisasszonyból a szemünk előtt válik asszony, akit csak kitartó szerelme és gyermeke tart életben.

Rost Andrea alakítja a címszerepet Fotó: Rákossy Péter

Cso-Cso-szan és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik. Az „ideiglenes házasságot” valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény utolsó morzsájának elvesztése után már csak a halál lehet a kiút. A librettót ihlető műről azt mondták, hogy „ha nem egzotikus helyszínen, tőlünk távol játszódna a dráma, elviselhetetlen volna ez a fájdalom.” Az operarajongóknak Puccini csodálatos zenéje emeli katartikus magasságokba a tragédiát.

Ulbrich Andrea, Boncsér Gergely és Megyesi Zoltán
Fotó: Rákossy Péter

A mű koncertszerű keresztmetszetében a címszerepet Rost Andrea alakítja, Ulbrich Andrea (Szuzuki), Boncsér Gergely (Pinkerton), Fokanov Anatolij (Sharpless) és Megyesi Zoltán (Goro) a partnerei. Zongorán Szennai Kálmán kísér, az est művészeti vezetője Kovács Mária Anna, műsorvezetője pedig Mona Dániel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.