Szabadesés és kalandok bábszínpadon

Magyar Nemzet
2020. 01. 14. 16:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy különleges kisfiú utazásáról szól a Budapest Bábszínház legújabb előadása, amely Szabadesés, avagy Barnaby Brocket kalandjai a felhőkön innen és túl címmel látható a Budapest Bábszínház Ország Lili Stúdiójában.

John Boyne Barnaby Brocket és a szörnyű dolog, ami vele megesett című kötetéből Gábor Sára készített bábszínpadi adaptációt. A történet szerint Bro­cketék egy ausztrál városkában élik átlagos életüket, számít nekik, mit gondolnak róluk mások, és lenéznek mindenkit, aki különös vagy másmilyen. Pedig épp a kisfiuk, Barnaby az, aki nem olyan, mint a többiek: születése óta ellenáll a gravitáció törvényének, azaz lebeg. Ezt a családja nem bírja elfogadni, egy ideig rejtegetik őt, de csakhamar lemondanak róla. Így kerül ki a nyolcéves fiú a nagyvilágba, majd a rémült és magányos Barnaby útját egy különös hőlégballon keresztezi, ezzel megkezdődik varázslatos világ körüli utazása.

A Szabadesés zenéjét David Schu­ckart szerezte, a látványt Illés Haibo tervezte, a koreográfiát Tomin Kis Anikó készítette. A Lázár Helga által rendezett darabot január végén játsszák újra, és tíz éven felülieknek ajánlják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.